ERC-MES veu electoralista la congelació d'impostos municipals

El principal grup de l'oposició de Mataró recorda que el govern de David Bote ha apujat un 14% els impostos en els dos primers anys de mandat i insisteix en la necessitat d'un pacte fiscal.

Fotografia: Mataró Audiovisual

ERC-MES denuncia que el govern de Mataró ha tornat a fixar les ordenances fiscals amb criteris electoralistes, perquè a l'inici del mandat va apujar els impostos i ara, que s'apropen les eleccions municipals, vol mantenir-los congelats. La formació proposa que el govern local i les altres forces de l'oposició acordin un pacte fiscal, que permeti incrementar les taxes d'una manera equilibrada, d'acord amb l'evolució del cost de la vida. El principal grup de l'oposició a Mataró ha fet aquesta denúncia aquest dilluns en roda de premsa, amb motiu del Ple municipal que aquest dimarts ha d'aprovar de manera inicial les properes Ordenances Fiscals de la ciutat.

Els republicans recorden que el PSC i En Comú Podem Mataró van decidir apujar els impostos un 8% fa dos anys, el 2019, i un 6% el 2020, quan la ciutat estava patint de ple la crisi econòmica derivada de la pandèmia. En canvi, aquest any i el vinent, el govern municipal tindria previst mantenir els impostos. Segons ERC-MES, aquesta decisió es deu al fet que les pròximes eleccions municipals són més a prop i així els mataronins tindran prou temps d'oblidar aquesta pujada inicial.

Encara que el Ple d'aquest dimarts aprovi de manera inicial les ordenances, ara caldrà esperar primer que s'obri un període d'al·legacions i després que se celebri una nova sessió plenària, on ja se'n faria l'aprovació definitiva.

De moment, ERC-MES hauria aconseguit que el govern que lidera David Bote tingui en compte algunes propostes que haurien fet arribar per equilibrar el cobrament dels impostos. Una d'elles seria el cobrament d'una taxa més elevada per poder rodar pel·lícules i anuncis a la ciutat de Mataró. Segons han explicat des del partit, la Direcció de Cultura de l'Ajuntament i la Maresme Film Commission ja estarien treballant per dur a terme aquesta iniciativa.

 

Informa: B. Doñate