ERC garantirà la governabilitat si el PSC fa un govern d'esquerres

El candidat republicà, Pim Camprubí, admet que convertir-se en soci estable dels socialistes és 'difícil', però sí que es compromet a donar-li suport des de l'oposició

La configuració del nou govern de Mataró continua en joc i, en aquesta partida d'escacs, el PSC, que lidera les negociacions, encara no ha dit l'última paraula. Si Junts per Mataró ja ha posat sobre la taula un document de mínims per encarar un possible acord de majoria absoluta amb els socialistes, ERC no vol quedar al marge. El candidat dels republicans, Pim Camprubí, ha manifestat aquest divendres que està disposat a col·laborar en la governabilitat de la ciutat i fer-ho, si cal, des de l'oposició. L'única condició que hi posa és que el PSC tanqui un pacte clarament progressista i d'esquerres.

Tot i que inicialment els socialistes van suspendre la reunió que havien convocat amb Esquerra aquest dijous en l’últim moment, els dos equips negociadors sí que es van acabar trobant, això sí, discretament més tard. Un ajornament ocasionat per la filtració del lloc i l’hora de la trobada, que totes dues formacions es van atribuir mútuament.

El candidat republicà, Pim Camprubí, ha admès després d'aquesta reunió que veu complicat entrar dins d'un govern de coalició que lideri el PSC, però sí que ha ofert els 4 regidors que ha obtingut en les eleccions municipals del 28 de maig per donar suport a David Bote des de fora si el que es configura és un govern progressista i d'esquerres. Un escenari polític que, segons Camprubí respecta el mandat de les urnes.

Pim Camprubí, candidat d’ERC: Entrar en un govern és més difícil, però per responsabilitat i per allò que ens han dit els electors, que és que hi ha un eix d’esquerres i que clarament hi ha una majoria progressista al consistori, ERC col·laborarà en la governabilitat de la ciutat. Jo personalment m’inclino per ajudar en aquesta governabilitat des de fora perquè encara no sabem quina és la intenció del PSC, perquè no ens ho ha manifestat

Camprubí ha defensat que un govern en minoria, com el que proposa, fa més necessari que mai trobar el denominador comú de més forces polítiques per arribar a grans pactes de ciutat. En aquest sentit, el candidat rebutja un possible acord del PSC i Junts per Mataró, que si sumaria una majoria absoluta i estable.

Pim Camprubí, candidat d’ERC: Un govern amb PSC i Junts trenca aquest eix d’esquerres i aquest vot majoritari de la ciutadania i, per tant, no ho veuríem massa bé. Un govern de majoria absoluta no té necessitat de pactar i s’imposa aquesta manca de voluntat d'arribar a acords, i això és dolent per la ciutat.

L'alcaldable republicà ha destacat que l'única línia vermella d'aquest acord implica aïllar l'extrema dreta, que ha irromput amb força a l'Ajuntament amb 4 regidors de Vox, els mateixos que tindrà Esquerra els pròxims 4 anys.

La proposta ja s'ha traslladat al PSC, que aquest dilluns té previst celebrar una assemblea extraordinària per informar de la ronda de converses que ha mantingut amb la resta de partits i definir quina estratègia seguiran de cara al ple de constitució del 17 de juny i a la formació del nou govern municipal.