ERC es desploma i torna als quatre regidors

Els republicans es mantenen com a segona força però redueixen la seva representació al consistori a la meitat

La prudència i els nervis han donat pas a la resignació. ERC es va erigir com a segona força el maig del 2019 i ha aconseguit mantenir la posició. Això sí, 11 punts per sota dels últims resultats -han obtingut un 14.85% dels vots-, a 20 dels socialistes i amb VOX trepitjant-li els talons. Les xifres es tradueixen en quatre regidors, la meitat dels que han tingut aquest últim mandat. Pim Camprubí, que s’estrenava com a cap de llista dels republicans, lamenta que l’extrema dreta hagi aconseguit representació però posa en valor continuar sent el segon partit més votat.

Pim Camprubí, cap de llista d'ERC Mataró: “ERC es manté com a segona força en el consistori i això té importància perquè ser l’oposició principal és rellevant. Hi ha una baixada de regidors que també hi és en el partit socialista i creiem que ha augmentat la fragmentació. Potser teníem una sobrerepresentació en l’anterior mandat. Haurem de fer una anàlisi més profunda, però sembla que la baixa participació podria haver afectat partits com el nostre."

Fins als últims instants, l’escrutini atorgava a ERC cinc regidors però, finalment, un ha caigut. D'aquesta manera, i seguint l'ordre de la llista, formaran part del consistori Pim Camprubí, Anna Salicrú, Simó López i Magda Cot. Camprubí ha estat regidor del grup municipal des de l’any 2015 i s’estrenava com a alcaldable en substitució de Francesc Teixidó, qui va entrar a l’Ajuntament l’any 2006 i va ser cap de llista dels republicans quatre vegades consecutives -2007, 2011, 2015 i 2019. Amb ell al capdavant, la formació va aconseguir els millors resultats de la història a Mataró en les últimes eleccions, amb un 26% dels vots i 8 regidors, el doble que en els comicis anteriors del 2015.