ERC denúncia que el govern els bloqueja una reunió amb la nova cúpula policial

La formació afirma que fa 8 mesos que demanen aquesta trobada i que a hores d’ara no han aconseguit que es produeixi

ERC-MES considera que el govern municipal està bloquejant una trobada entre els Grups de l'oposició i la nova cúpula de la Policia Local a la ciutat. En un comunicat la formació explica que fa més de 8 mesos que demanen aquesta reunió per diverses vies i que fins al moment aquesta no s'ha materialitzat. Des d'ERC afirmen que s'han ofert diverses vegades al govern per reclamar de forma conjunta més agents de policia –tant de Mossos d'Esquadra com de Policia Local-, canvis legals o una acció diferent de la Fiscalia davant determinades problemàtiques. Una mà estesa que amb situacions com aquesta, els sembla que el govern no vol agafar.

"Sempre hem dit que en temes com aquest ajudarem. Els acompanyarem allà on sigui per reclamar més policies, més Mossos, per reclamar una acció de la Fiscalia diferent, per canvis legals, pel que sigui. Sempre ens demanen col·laboració i a l'hora de la veritat no són capaços, en 8 mesos, de muntar una simple trobada, doncs em sembla una cosa absolutament lamentable i incomprensible. Em veig amb la necessitat de denunciar-ho i que tothom sàpiga quin és el 'modus operandi' habitual del govern municipal almenys en aquesta qüestió i aquesta regidoria"

Segons el cap del grup municipal d'ERC-MES les dificultats de gestió que envolten la Policia Local podrien explicar la "prudència" del govern. Unes dificultats que afirma, no són exclusives de la ciutat de Mataró.

Des de la formació consideren que falta "determinació" i "direcció política" al capdavant de la regidoria s'ha acabat traduïnt en aquest "excés de prudència" i falta de comunicació amb l'oposició. Una situació que Teixidó explica s'ha repetit en d'altres situacions polèmiquen que han envoltat la Policia Local  com la manca d'efectius en torns de nit de cap de setmana o les converses en xats policials amb missatges ofensius cap al moviment independentista.

Informa: A.Gual