ERC demana a l’Ajuntament que es trobi amb el col•lectiu de La Teixidora

La petició dels republicans no ha fet variar la posició de l’Ajuntament. Des del consistori continuen negant una reunió amb el Sindicat d’Habitatge de Mataró perquè consideren que “han ocupat il•legalment” l’immoble.

Fotografia: tvmataró

Aquest dijous Esquerra Republicana s’ha reunit amb el Sindicat d’Habitatge de Mataró abans de l’inici del ple. Aquesta trobada ha servit al grup republicà per conèixer de primera mà les demandes que fan els ocupants de l’antiga escola Menéndez i Pelayo.

Carles Porta (regidor d'ERC Mataró): Ahir vam tenir l'oportunitat de conèixer i parlar amb els representants d'aquest col·lectiu i saber quin és el projecte que volen dur a terme. Volen donar resposta a les necessitats del veïnat, del barri i del conjunt de la ciutat. El que no entenem és l'actitud del govern municipal de no voler-se asseure's a parlar. Nosaltres exigim que ho faci, que parli, que negociï amb totes les entitats i col·lectius de la ciutat. Que escolti, que treballi conjuntament des del consens per trobar solucions que de debò transformin la ciutat. 

La petició d’ERC instant a l’Ajuntament a trobar-se amb els integrants del Sindicat d’Habitatge no ha fet canviar el posicionament del consistori. Tal com va explicar aquest dilluns el regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez, el govern no s’asseurà a parlar amb un col·lectiu que “ha ocupat il·legalment un edifici municipal i que està cometent una irresponsabilitat”.

L’immoble, situat entre els carrers Rocafonda i Alarcón, va ser ocupat i obert al públic aquest primer de maig. Des de llavors es coneix amb el nom de La Teixidora i cada dia s’hi organitzen activitats diverses que pretenen cohesionar el barri i donar-li vida de nou un edifici que havia caigut en el desús des del 2018. Aquest divendres a la tarda, a partir de les 7 està prevista la presentació oficial de l’espai i l’explicació als assistents del projecte que hi ha darrere La Teixidora.