ERC defensa un oci nocturn segur, inclusiu i descentralitzat a Mataró

Els republicans aposten per executar un pla d’oci nocturn consensuat amb tots els agents implicats. També proposen diversificar l’oferta d’oci redirigint-la cap a iniciatives culturals i, així, desvincular-la del consum d’alcohol.

Fotografia: roda de premsa d'ERC per explicar les propostes en matèria d'oci nocturn a Mataró (tvmataró)

Mataró necessita un oci nocturn segur; que no discrimini per raons d’orientació sexual, cultura, religió o gènere; i que s’estengui més enllà de la zona del Pla d’en Boet. Aquesta és la proposta que recull ERC en el seu programa electoral en matèria d’oci nocturn. Els republicans reclamen “trencar amb la improvisació del govern” en temes com la instal·lació de punts liles i reivindiquen la necessitat d’estructurar el sector a partir de l’excussió d’un pla d’oci nocturn.

Carles Porta (regidor del Jovent Republicà): Què volem fer amb aquest pla d’oci nocturn? Ajuntar tots els agents de la ciutat implicats amb l’oci. Ja sigui la Policia Local, salut, les discoteques, la gent jove, els veïns... seure i trobar quina seria la millor manera de fer conviure l’oci nocturn amb el descans dels veïns, el civisme i la convivència.

Encara en relació a la zona d’oci del Pla d’en Boet, els republicans consideren que és necessari il·luminar millor i fer més segur el camí que connecta l’estació de tren amb el polígon tenint en compte l’afluència de persones que el recorre, sobretot, durant el cap de setmana. A més, també plantegen l’opció d’oferir transport públic nocturn que enllaci aquests dos punts.

D’altra banda, ERC posa sobre la taula la possibilitat descentralitzar l’oci nocturn, actualment centrat al Pla d’En Boet, per fer-lo extensiu a altres indrets de Mataró.

Regina Rigau (candidata del Jovent Republicà): Tot i que sabem que l’oferta d’oci nocturn a Mataró està centralitzada al Pla d’en Boet, el que nosaltres proposem és que aquesta sigui descentralitzada, més viva i participativa. Quan parlem que sigui descentralitzada, ens estem referint a que no pot ser que tot l’oci de la ciutat tingui lloc al Pla d’en Boet. Tant al Centre com als altres barris de la ciutat on el jovent hi fa vida hi ha d’haver ofertes culturals i d’oci perquè el jovent pugui gaudir. D’aquesta manera, augmentem l’oferta d’oci que no és només un oci centrat en el consum d’alcohol sinó que va més enllà i fomenta altres valors com la cultura.

El partit liderat per Pim Camprubí considera que la descentralització de l’oferta ha d’anar estrictament lligada a “un pla de convivència ja que passar-s’ho bé ha de ser compatible amb què els veïns puguin descansar".