Els contenidors mòbils nocturns arribaran al Centre el febrer

Aquest nou model, farà que només es pugui llançar la brossa a la nit en aquesta zona de la ciutat. Aquesta mesura i altres com el 'Porta a Porta comercial' busquen millorar la imatge del Centre

Imatges: Mataró Audiovisual

L’Ajuntament instal·larà els contenidors mòbils nocturns del Centre el mes de febrer. Així ho va anunciar el regidor de Sostenibilitat i Transició Ecològica, Xesco Gomar, durant la valoració del primer mes de servei de recollida de mobles i voluminosos. Aquest nou model de recollida de brossa estava previst que es posés en marxa el mes de desembre, però finalment s’implementarà el mes de febrer. Un cop s’implementin, aquests contenidors mòbils substituiran els que hi ha soterrats al Centre.

La instal·lació d’aquests contenidors mòbils nocturns suposarà un canvi d’hàbits dels ciutadans de la zona. Fins ara, els lineals permetien que la gent llancés la brossa a qualsevol hora del dia. A partir del febrer, quan s’instal·lin aquests contenidors mòbils, al Centre només es podran llançar les escombraries al vespre-nit. En un inici s’havia explicat que els contenidors se situaran a la via pública a les 20h i es trauran a les 8h. Aquest horari, però, s’està acabant de definir segons va explicar Xesco Gomar. Tot i això, aquest nou model eliminarà els contenidors d’aquesta zona durant el matí.

Aquesta  mesura, juntament amb altres com el ‘Porta a Porta comercial’ han d’ajudar a millorar la imatge del Centre, i d’altres eixos comercials quan s’implementi en un futur, per potenciar l’activitat comercial.

Altres municipis com Sitges, Granollers i alguns barris de Barcelona són algunes de les zones on ja s’està implementant aquest tipus de contenidors mòbils.

 

Informa: S.Ruiz