Els consellers infantils 2022-2023 recullen els seus diplomes

42 nens i nenes de 21 escoles de Mataró han treballat accions durant el curs per evitar el malbaratament alimentari

El Consell d'Infants 2022-2023 ha celebrat aquest dimecres a la tarda la cloenda de la 8a edició del projecte a l'Espai Mataró Connecta. Els 42 consellers i conselleres infantils de 5è i 6è de primària de les 21 escoles participants han recollit els seus diplomes de la mà de l'alcalde David Bote i diferents regidors de l'Ajuntament. L'acte ha servit per exposar les diferents tasques fetes durant el curs al voltant de la pobresa, la distribució desigual dels recursos i el malbaratament alimentari.
A través de l'entitat Espigoladors han après quin és el recorregut d'una patata, des que neix a la terra fins que arriba al plat. Amb l'Oficina de Gestió de Residus de l'Ajuntament i la Cooperativa Tarpuna, han entès el tractament de residus de menjar de les escoles. Gràcies a la Universitat Politècnica de Catalunya han pogut elaborar un mapa interactiu per ubicar espais on s'està duent a terme una bona o una mala acció de malbaratament alimentari. I, juntament amb les famílies, han elaborat el receptari "El Menjar no es llença", amb les receptes d'aprofitament més tradicionals.

Marina Rossi,  alumna escola Joan Corominas: "He après moltes coses sobre el malbaratament alimentari. No sabia gaires coses d'això, quan menjar es llença, etc".

Pau Parra, alumne escola Camí del Cros: "Quan no m'agradava alguna cosa jo la llençava i ara he entès que hi ha moltes persones que ho necessiten i és un lleig cap a ells no acabar-te el menjar i llençar-lo".

El regidor d'educació, Miquel Àngel Vadell, ha ressaltat la reciprocitat de treballar amb els infants. Per una banda, els permet entendre quines són les preocupacions dels més petits i, per l'altra, els nens aprenen com des de la política es poden dur a terme accions per millorar el dia a dia de la ciutadania.

Miquel Àngel Vadell, regidor d'Educació: "És un espai de col·laboració i participació en el qual els joves aprenen i, a més a més, comparteixen aquest espai polític. Els ensenyem perquè serveix la política com a eina útil entre tots resoldre els problemes de la ciutat."

L'acte ha acabat amb un piscolabis ecològic pels nens i nenes i els seus familiars. Aquest mes de novembre es constituirà el Consell d'Infants a la sala de plens de l'Ajuntament, moment en què s'escollirà la nova temàtica a treballar durant el curs que ve.