Els Comuns demanen iniciar la pacificació de la N-II al setembre

El grup ha presentat una moció al Parlament aquest dijous que ha comptat amb el suport de tots els grups de la Cambra, excepte el d’Esquerra i Vox, que s’han abstingut

Aquest dijous a la tarda el Maresme ha estat el protagonista al Ple del Parlament de Catalunya, amb una moció presentada pels Comuns. Es tracta d’una mena de carta als reis adreçada tant al Govern de Catalunya com al de l’Estat.

La moció reclama un calendari per convertir la Nacional II en un carrer més de cadascun dels pobles que travessa, amb un carril bici que connecti els municipis de la comarca; i que les obres comencin abans del setembre que ve. La proposta ha tingut el suport de tots els grups de la Cambra, excepte el d’Esquerra i Vox, que s’han abstingut. La Cambra també ha avalat que el Govern demani a l’Estat els 400 milions necessaris per a fer les obres. A més, els partits reclamen aparcaments a prop de les estacions de tren, l’ampliació del Centre d’Atenció Primària de Rocafonda-El Palau, i mig milió d’euros per potenciar el Tecnocampus.

David Cid, Grup Parlamentari d'En Comú Podem: "El projecte de pacificació de la Nacional II ha de canviar la comarca sencera per convertir-la en una veritable via urbana que permeti la interconnexió entre els diferents municipis. S’ha de convertir  en un veritable passeig  i també en una aposta clara per una mobilitat sostenible".

Esquerra Republicana de Catalunya ha al·legat que els nous pressupostos no han passat de llarg al Maresme. La inversió a la comarca ha incrementat un 47% respecte al 2022 i paren especial atenció a la mobilitat, salut i educació. Mònica Palacín, diputada d'ERC ha conclòs que la moció ha volgut recollir necessitats, però que algunes ja estan incorporades a l'obra de Govern, d'altres a l'acord de pressupostos i n'hi ha que no van formar part de la negociació perquè requereixen planificació i col·laboració amb les administracions locals.

Tags: