Elena reafirma el suport a Bote per aconseguir desallotjaments exprés

La demanda, liderada per l'alcalde David Bote, s'ha de debatre en poques setmanes al Congrés dels Diputats

El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena, que aquesta tarda ha presidit la Junta de Seguretat Local de Mataró, s'ha reafirmat en la necessitat de modificar la llei per aconseguir desallotjaments exprés. La demanda, liderada per l'alcalde David Bote, s'ha de debatre en poques setmanes al Congrés dels Diputats. Elena remarca que s'ha de dividir clarament les ocupacions de persones amb situació de vulnerabilitat i les ocupacions delictives. I en aquest últim cas, tenir el suport legal per actuar.

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior: "Que es defineixi nítidament què és i en quin moment es pot actuar i que s'obri el ventall de legitimats actius per poder actuar em sembla una bona iniciativa. Sí, crec que hi ha d'haver una diferència en la legislació".

Per la seva banda, l'alcalde David Bote ha posat en valor els operatius que setmanalment duu a terme la Policia Local, els Mossos d'esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en diferents punts de la ciutat per continuar treballant en aquest objectiu comú. El més important -diu- és mantenir aquest compromís de treball en equip.

David Bote, alcalde de Mataró: "Aquest és el camí en què ens hem de mantenir, que és aquest treball conjunt entre Mossos d'Esquadra,  Policia Local i la resta de cossos de seguretat. Hem de pressionar diàriament els delinqüents i aconseguir els ingressos a presó perquè la vida dels veïns sigui més segura i pacífica".

Tant Elena com Bote han recordat que ja s'ha assolit un canvi legislatiu per endurir les penes dels lladres multireincidents i ara cal continuar treballant per fer front a les ocupacions delinqüencials.