El socialista Juan Carlos Jerez serà diputat al Congrés

L’exregidor de Mataró és el 12è dels 13 representants que el PSC obté per Barcelona

Juan Carlos Jerez serà diputat al Congrés

El PSC ha obtingut 13 diputats per Barcelona –cinc més dels que tenia- i el nom de Juan Carlos Jerez ocupa el 12è lloc de la candidatura. Per tant, l’exprimer tinent d’alcalde ja pot preparar les maletes per embarcar a l’AVE, cap a Madrid, com a diputat al Congrés. El mataroní torna a la primera línia quan fa tot just quatre mesos que va anunciar que se n’enretirava, després d’un final de mandat marcat pels conflictes laborals al cos de la Policia Local i per una aposta tan decidida com controvertida pel desplegament de la xarxa de carril bici de la capital del Maresme.

Jerez ha estat regidor des del 2015 fins a les últimes eleccions municipals, sempre com a figura clau dels governs de l’alcalde David Bote. A més de primer tinent d’alcalde i de regidor de Seguretat Pública, Mobilitat i Recursos Humans, Jerez ha estat el responsable de les finances locals i el president d’empreses municipals com PUMSA i Mataró Audiovisual. També ha estat primer secretari del PSC de Mataró. Abans de ser regidor, havia fet de cap de recursos humans a l’Ajuntament de Rubí i de sergent de la Policia Local de Badalona. Té 61 anys i és llicenciat en Dret, Criminologia, Ciències Polítiques (UOC) i graduat en Prevenció i Seguretat Integral (UAB).

Els millors resultats del PSC des del 2011

El PSC ha estat la força més votada a Mataró,  amb el 35% dels vots. La proporció del vot està 10 punts per sota del 49,82% del 2008, quan Carme Chacón va aconseguir 25 diputats a Catalunya, però són els millors resultats del partit des del 2011. A molta distància, Sumar Comú ha estat la segona força més votada, amb el 14% dels vots, frec a frec amb el PP, que ha escalat de la sisena fins a la tercera posició, a només unes dècimes del 14%. En relació amb el 2019, Esquerra ha passat del segon al quart lloc, amb prop del 12% dels sufragis. VOX es manté en el cinquè lloc, tot i que obté més del 10% dels vots, lleugerament per sobre que a les anteriors generals. Junts retrocedeix del quart al sisè lloc, amb més del 9% dels vots; i la CUP es queda amb només el 2% i escaig de les paperetes, la meitat de les que tenia.