L’exregidor de Mataró és el 12è dels 13 representants que el PSC obté per Barcelona

El PSC ha obtingut 13 diputats per Barcelona –cinc més dels que tenia- i el nom de Juan Carlos Jerez ocupa el 12è lloc de la candidatura. Per tant, l’exprimer tinent d’alcalde ja pot preparar les maletes per embarcar a l’AVE, cap a Madrid, com a diputat al Congrés. El mataroní torna a la primera línia quan fa tot just quatre mesos que va anunciar que se n’enretirava, després d’un final de mandat marcat pels conflictes laborals al cos de la Policia Local i per una aposta tan decidida com controvertida pel desplegament de la xarxa de carril bici de la capital del Maresme.
Jerez ha estat regidor des del 2015 fins a les últimes eleccions municipals, sempre com a figura clau dels governs de l’alcalde David Bote. A més de primer tinent d’alcalde i de regidor de Seguretat Pública, Mobilitat i Recursos Humans, Jerez ha estat el responsable de les finances locals i el president d’empreses municipals com PUMSA i Mataró Audiovisual. També ha estat primer secretari del PSC de Mataró. Abans de ser regidor, havia fet de cap de recursos humans a l’Ajuntament de Rubí i de sergent de la Policia Local de Badalona. Té 61 anys i és llicenciat en Dret, Criminologia, Ciències Polítiques (UOC) i graduat en Prevenció i Seguretat Integral (UAB).
Els millors resultats del PSC des del 2011
El PSC ha estat la força més votada a Mataró, amb el 35% dels vots. La proporció del vot està 10 punts per sota del 49,82% del 2008, quan Carme Chacón va aconseguir 25 diputats a Catalunya, però són els millors resultats del partit des del 2011. A molta distància, Sumar Comú ha estat la segona força més votada, amb el 14% dels vots, frec a frec amb el PP, que ha escalat de la sisena fins a la tercera posició, a només unes dècimes del 14%. En relació amb el 2019, Esquerra ha passat del segon al quart lloc, amb prop del 12% dels sufragis. VOX es manté en el cinquè lloc, tot i que obté més del 10% dels vots, lleugerament per sobre que a les anteriors generals. Junts retrocedeix del quart al sisè lloc, amb més del 9% dels vots; i la CUP es queda amb només el 2% i escaig de les paperetes, la meitat de les que tenia.