El PSC lamenta la poca inversió de la Generalitat a Mataró

Segons el PSC, el pressupost de 2022 no compleix els acords de construcció de l’Institut Cinc Sènies ni l’ampliació del CAP de Rocafonda-Palau

El PSC Maresme lamenta la poca inversió que plantegen per la comarca els pressupostos de la Generalitat pel 2022.  La Diputada maresmenca del partit, Elena Díaz, ha concretat que aquesta disminució s’explica en xifres; Mataró només rebrà l’1,9 per cent del total de la inversió feta a l’Àrea Metropolitana, el que representa un 73 per cent menys que les inversions rebudes el 2010. Especialment, aquesta manca d’inversió s’evidencia encara més, segons els socialistes, en matèria d’educació i salut.

En matèria educativa, aquest 2022 era l’any compromès per part de la Generalitat per construir l’edifici de l’Institut Cinc Sènies. L’acord era iniciar l’edifici i abandonar els barracons, al cap de 5 anys de la seva inauguració.

Xesco Gomar, Protaveu GM socialista:  En aquest pressupost de 2022, no hi ha ni tan sols ni un projecte educatiu, ni partida pressupostària de l'Institut Cinc Sénies, nosaltres continuarem pressionant la Generalitat per a que compleixi els seus compromissos.

Per la seva part, la regidora de Salut Pública i Benestar Social, Laura Seijo, ha lamentat que no s’aporti recursos per a les obres d’ampliació del CAP Rocafonda-Palau. S’hauria d’inaugurar a finals de l’any que ve, però la Generalitat només preveu partides destacades per aquest equipament entre el 2023 i el 2025. L’altre gran projecte per finançar és el nou CAP de Cirera-Molins.

El Grup Municipal Socialista presenta una Declaració Institucional per reclamar a la Generalitat inversions que no estan previstes en els pressupostos de 2022.

Informa: O.Debat