El PSC guanya a tots els barris excepte el Centre i l'Eixample

Tot i perdre 2 regidors, la formació aguanta com a primera força en 10 dels 12 barris de la ciutat, ERC s’ha imposat en els altres dos tot i la patacada, mentre que Vox, ha entrat amb força en barris com Cerdanyola, Cirera o Vista Alegre

Victòria del PSC en 10 dels 12 barris de la ciutat. Tot i la davallada en el nombre de regidors, la formació ha tornat a ser la força més votada als diferents districtes de Mataró excepte al Centre i l'Eixample, on s'ha imposat ERC. La victòria més clara pel partit encapçalat per David Bote, ha estat a La Llàntia, Rocafonda i Cerdanyola, tant a la zona sud com a la nord, on hi ha sumat més del 40% dels vots. Tot i això, aquestes xifres són 12 punts inferiors de mitjana a les d'ara fa 4 anys. Precisament, és a Cerdanyola on Vox hi ha obtingut també els seus millors resultats. La formació, que ha aconseguit irrompre al consistori amb 4 regidors, ha concentrat en aquest barri més del 17% del vot. Bons resultats també pel partit liderat per Mònica Lora, a Cirera, Molins, Pla d'en Boet, Vista Alegre, La Llàntia i Rocafonda on ha aconseguit desbancar a Esquerra Republicana i situar-se com a segon partit més votat.

Precisament els republicans, segona força a les municipals amb 4 regidors menys que ara fa quatre anys són els que més han perdut respecte a 2019. Només en 2 dels barris on han guanyat els socialistes s'han aconseguit mantenir com a segona força més votada, mentre que a l'Eixample han mantingut la seva majoria amb només mig punt més que el PSC. Destacar també els resultats obtinguts per Junts per Mataró, sobretot al Centre i a l'Eixample, on la formació hi ha sumat 6 punts respecte a ara fa quatre anys i ha estat segona i tercera força respectivament. També han estat bons els resultats assolits per la CUP en aquests dos mateixos barris, amb un 15 i un 8% dels vots respectivament. Tot i els baixos resultats en la resta de barris, l'alt nombre de vots en aquests dos districtes els ha permès aconseguir un regidor i tornar a l'Ajuntament després de 4 anys.

Finalment, pel que fa al Partit Popular, la formació ha obtingut tornar al consistori amb 2 regidors. Els millors resultats els ha assolit a Cerdanyola Nord, Cerdanyola Sud i la Llàntia on ha estat tercera força, mentre que en cinc altres barris ha estat quarta força.