El PSC guanya amb solvència les eleccions i encarrila el tercer mandat

Amb 11 regidors, 2 menys que ara fa 4 anys, Bote encapçala el proper govern a Mataró

Amb tota probabilitat el candidat socialista David Bote emprendrà el seu tercer mandat consecutiu com a alcalde de Mataró. El PSC perd dos regidors respecte al 2019, però aguanta el cop. S'acosta als 15 mil vots i en perd més de 6 mil i assoleix el 33,2% del total del sufragi.

De pactes el candidat guanyador no en volia parlar, però aquest onzè regidor que arribava en el temps de descompte, obre una porta plausible a un acord amb majoria absoluta amb Junts per Mataró.

“Nosaltres tenim un compromís molt clar en donar estabilitat a la nostra ciutat, poder seguir avançant.” David Bote, candidat PSC Mataró

Personalment, David Bote és la tercera vegada que és candidat guanyador del PSC i que assoleix l’alcaldia, l’últim mandat per a ell. 

“Conec molt millor aquesta ciutat, conec molt millor la seca gent, i em veig amb força, amb cor i amb ganesde tirar-la endavant 4 anys més avalat per aquests resultats” David Bote, alcalde de Mataró

La nit havia començat amb preocupació. La forta irrupció de VOX amb els primers vots escrutats així com el retorn del Partit Popular en un context de baixa participació donava mals presagis als líders del partit. Laura Seijo, Núria Moreno, Miquel Àngel Vadell, Eli Ruiz, Xesco Gomar, Bea Delgado, Heidi Pérez, Marta Moya, José Antoio Ricis i Joan Sàrrias acompanyaran a Bote a l’Ajuntament de Mataró.

Tercera victòria consecutiva de Bote

El primer cop ho va fer el 2015, i va aconseguir 6 regidors i recuperar l'alcaldia per als socialistes que s'havia perdut el 2011 amb el convergent Joan Mora d'alcalde. El 2019, millora resultats, suma més de 13.000 vots més (gairebé el 39% dels vots), i arreplega 13 regidors, fregant la majoria absoluta, que a l'Ajuntament de Mataró se situa en 14 regidors. El PSC ha estat sempre el partit més votat en unes municipals, excepte l'any 2011, que va guanyar CiU i Joan Mora va obtenir l'alcaldia.