El pressupost de la Generalitat prioritza el sistema sanitari a Mataró

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, reivindica les inversions que el Govern destinarà a la ciutat on destaquen els 7,3 milions per a l'hospital i els 5,2 més per al Consorci Sanitari del Maresme

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha reivindicat aquest dilluns a Mataró les inversions en l'àmbit de salut que preveu el pressupost de la Generalitat per aquest 2023. A la ciutat, hi destaquen els 7,3 milions per a l'hospital de Mataró o els 5,2 milions per al Consorci Sanitari del Maresme, però també l'ampliació de la residència de gent gran de la Gatassa, al barri de Cerdanyola, o el compromís de desencallar el nou centre sociosanitari que ha de substituir l'antic hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Unes actuacions que s'enquadren en la necessitat d'oferir un escut social a la ciutadania per afrontar amb més garanties un context econòmic incert.

Un altre dels eixos importants de la inversió prevista al Maresme té relació amb la mobilitat. En aquest sentit, s'hi ha consignat una partida de 7,2 milions destinada a la pacificació de l'N-II. Una reivindicació històrica dels municipis de la zona sud de la comarca, que aquest 2023 podria començar a fer-se realitat.

El Govern de la Generalitat ha aprovat el pressupost més ampli de la història amb més de 41.000 milions d'euros. Uns comptes ambiciosos, segons la consellera d'Economia i Hisenda, que incrementen la despesa un 10,7% i la inversió en més de 3.800 milions d'euros.

Bote demana més finançament

Abans de la presentació dels comptes, la consellera d’Economia i Hisenda, Natalia Mas, ha visitat l’Ajuntament de Mataró i s’ha reunit amb l’alcalde, David Bote, per donar a conèixer de primera mà les inversions que la Generalitat té previst executar enguany a la ciutat. Bote ha reclamat a la consellera més finançament per mantenir serveis que ofereix Mataró com a capital del Maresme.