El PP torna a l’Ajuntament de Mataró, 4 anys més tard, amb 2 regidors

El candidat dels populars, Cristian Escribano, fa una valoració positiva dels resultats i alerta al partit guanyador, el PSC, que només podran comptar amb el suport dels populars si s’augmenta la contundència contra les ocupacions.

Fotografia: Cristian Escribano, candidat del Partit Popular, celebra els 2 regidors obtinguts per la seva formació en les eleccions municipals d'aquest 28 de maig (tvmataró)

El Partit Popular estrenava candidat de cara a aquestes eleccions municipals i l’aposta, sembla haver sortit bé. Després de 4 anys mirant-se les polítiques municipals des de fora del consistori, el PP tornarà a formar part de l’arc de regidors que integra l’Ajuntament de Mataró. Amb els resultats definitius damunt la taula, la formació de Cristian Escribano aconsegueix 2 regidors gràcies a les més de 3.890 persones que han fet confiança als populars en aquestes eleccions, el que representa un 8,6% del total dels vots.

Cristian Escribano (alcaldable del Partit Popular de Mataró): Fem una valoració positiva perquè hem més que doblat els vots que vam aconseguir a les eleccions municipals anteriors. Tornem a l’Ajuntament de Mataró amb 2 regidors. Nosaltres esperàvem més però hem de fer un pensament de per què hem obtingut aquest resultat i començar a treballar des del minut 1 per les següents municipals.

Cristian Escribano considera que el consistori ara ha quedat molt fragmentat, tal com va passar al 2011, una fragmentació que considera “una mica ingovernable”. És per això que la seva formació es postula com un partit que vol aportar estabilitat.

Amb la mirada posada en el futur més proper, i després de la victòria del Partit Socialista, Escribano detalla que David Bote no podrà comptar amb el suport dels populars si no s’augmenta la contundència per combatre, per exemple, les ocupacions.  

Cristian Escribano (alcaldable del Partit Popular de Mataró): El Partit Popular mai regalarà els seus vots a ningú abans de seure’s a parlar. Hem de veure quina és la configuració i, sobretot, quina és la línia que vol seguir l’alcalde David Bote. Nosaltres volem assentar unes bases i són de persecució total contra la gentussa que viu a la nostra ciutat i que fa impossible la vida dels nostres veïns.

Després d’aquest 28 de maig, el Partit Popular tornarà al consistori, una condició que va perdre al 2019, als últims comicis, després de 32 anys amb presència municipal ininterrompuda. Llavors no van arribar al 4% dels vots i van obtenir poc més de 2.100 sufragis. Els millors resultats dels populars es van produir el 2003, quan van aconseguir 5 regidors i un 17% dels vots.