El Ple ratifica l'enderrocament de l'antiga Escola Menéndez i Pelayo

Tots els grups municipals, excepte ERC-MES, van votar a favor de desestimar el recurs interposat en contra del desallotjament de l'edifici.

Fotografia: tvmataró

El desallotjament de l’antiga Escola Menéndez i Pelayo, recentment batejada com la Teixidora, segueix endavant. El Ple d’aquest mes de juliol ha desestimat un recurs interposat contra l’inici del procés per desallotjar aquest edifici públic aprovat el mes de juny també en sessió plenària. La desestimació del recurs ha prosperat amb els vots a favor dels partits de govern, PSC i En Comú Podem Mataró, Junts per Mataró i Ciutadans i els vots en contra d’ERC-MES. De fet, aquest mateix resultat en la votació es va produir al ple del mes de juny.

Tant Ciutadans com Junts per Mataró han reclamat al col·lectiu que ocupa l’edifici que l’abandoni. Des de la formació encapçalada per Junts per Mataró, però, també demanen al govern que no enderroqui l’ala antiga de l’antiga Escola Menéndez i Pelayo per la segregació que pot generar a la zona.

Esquerra Republicana-MES va ser l’única formació del consistori que ha votat en contra de desestimar el recurs. El cap del grup municipal, Francesc Teixidó, reclama l’informe tècnic que especifiqui els problemes de l’immoble i diàleg. En resposta a Teixidó, la regidora de Bon Govern Anna Villarreal ha indicat que l’informe ja es va enviar i que els costos per rehabilitar l’edifici són superiors a fer-ne un de nou. També assegura que no hi haurà diàleg mentre es mantingui l’ocupació de l’immoble.

Per la seva banda, el col·lectiu que hi ha darrera la Teixidora ha reaccionat a la decisió del ple aquest mateix dijous. A través de les xarxes socials es mostren “convençudes de la necessitat del projecte” i afirmen que oposaran resistència quan es produeixi el desallotjament. És per això que conviden a la ciutadania a unir-se a l’acampada que cada nit dorm al recinte per evitar-ne l’enderrocament.