El judici contra Pol Serena, el jove activista mataroní, vist per sentència

La fiscalia manté l'acusació de fins a 8 anys de presó pel membre de Jovent Republicà per la vaga general convocada el febrer del 2019

Pol Serena ha pogut defensar-se de l'acusació de la fiscalia que li demana 8 anys de presó i 2.370 euros entre multes i indemnitzacions en el judici celebrat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona. El jove activista mataroní ha admès el doble llançament d'una ampolla d'aigua buida contra els Mossos d'Esquadra en la concentració produïda el passat 21 de febrer de 2019.

Així i tot, ha subratllat que no tenia la voluntat de fer-los mal. El que sí que nega Serena és que ell fos una de les persones que va envair les vies de l'estació de Rodalies de Plaça Catalunya. Afirma haver-hi estat però no haver impedit la circulació dels trens.

Malgrat la seva declaració, la fiscalia ha mantingut l'acusació per desordres públics, atemptat i agressió a l'autoritat i ocupació de la via pública. Uns delictes penats amb 8 anys de presó. Per la seva banda, la Generalitat només l'acusa de lesions i li demana el mínim exigible que són 6 mesos de presó i 227 euros d'indemnització. En el seu cas, consideren que s'ha demostrat que va lesionar dos agents però que no es va fer amb un objecte perillós.

Una vegada vist per sentència el judici ara, tan sols faltarà que l'Audiència de Barcelona faci pública la resolució del cas.

 

Informa: L. Sanmiquel