El govern espanyol vol modificar la llei per agilitzar les desocupacions

La delegada del govern espanyol, Maria Eugènia Gay, ha anunciat a Mataró modificacions legals per establir mesures cautelars que agilitzin el desallotjament d’habitatges ocupats

La seguretat ha estat un dels temes centrals de la reunió que han mantingut aquest divendres al matí l’equip de govern de Mataró i la delegada del govern espanyol, Maria Eugènia Gay, en la seva visita a la ciutat. En concret, s’ha abordat el tema de les ocupacions il·legals. La delegada del govern ha explicat que des de l’administració central s’està treballant per poder modificar la llei i així agilitzar els tràmits per recuperar habitatges ocupats.

Per la seva banda, l’alcalde David Bote, ha detallat les tres accions que s’han emprès des de Mataró per tal d’eradicar un problema que afecta de ple la ciutat. De fet, bona part de les ocupacions il·legals de l’estat espanyol es concentren a la capital del Maresme.

La trobada entre la representació del govern central i el municipal també ha servit per posar damunt la taula els projectes de futur vinculats als fons europeus Next Generation que s’han de desplegar a Mataró en els propers anys. Un dels exemples que ha enumerat David Bote ha estat la remodelació de l’estació de tren i la construcció del nou pas subterrani.

3.631 milions d’euros dels fons Next Generation executen projectes a Catalunya

En relació amb els Next Generation, la delegada del govern espanyol, Maria Eugènia Gay ha anunciat la quantitat de diners procedents d'aquests fons europeus que s'han destinat a Catalunya per recuperar econòmicament la comunitat. Uns ajuts que s'han distribuït de dues maneres. La major part dels fons s'han delegat a la Generalitat. La resta, els ha fet servir el govern espanyol de manera directa per impulsar diverses iniciatives.

Informa: L.Sanmiquel