El govern català té pressa per desencallar la pacificació de l’N-II

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reclama al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana que signi aviat els convenis que han de permetre concretar el projecte de pacificació de l'N-II així com la millora dels accessos a la C-32.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presentat aquest dijous al matí al Masnou el projecte de la pacificació de l'N-II així com la millora dels accessos a la C-32 al seu pas pel Maresme. (tvmataró)

El finançament per fer una realitat la pacificació de l'N-II arriba amb 14 anys de retard i el Maresme no pot esperar més. Així de contundent s’ha mostrat aquest dijous al matí el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva visita al Masnou per presentar el projecte que permetrà millorar la mobilitat de la comarca gràcies als 384 milions d’euros que han d’arribar procedents de l’estat espanyol. Aragonès ha apuntat que la pacificació de l'N-II així com la millora dels accessos a la C-32 és una reivindicació històrica del territori i que els ciutadans no poden esperar 4 mesos més a què se signin els convenis que, des d’aquest dimecres, ja estan damunt la taula del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya.

Pere Aragonès, president de la Generalitat: Ara és l’hora, un cop signat el protocol, s’ha de concretar als convenis. El Ministeri ja té sobre la taula els convenis. Instem a fer-ho el més aviat possible per evitar qualsevol risc. Sabem que hi ha unes eleccions. Això genera una possibilitat de modificacions a la composició del govern i, per tant, això no hauria de ser un problema afegit i que tornéssim a allargar la concessió. Per tant, anem per feina i signem ara. Podem fer-ho avui mateix.

En aquesta mateixa línia també s’ha expressat la consellera de Territori, Ester Capella, qui ha acompanyat el president aquest dijous al matí en la presentació del projecte de la pacificació de l'N-II. Capella ha volgut remarcar que la signatura no hauria de demorar-se atès que fa temps que es treballen els convenis.

Ester Capella, consellera de Territori: Són 4 convenis que s’han treballat durant molt temps i, per tant, hi ha alguns projectes molt avançats. Jo crec que la Ministra es confon en els terminis. En el protocol es parla d’immediata signatura dels convenis. La voluntat política preval sobre moltes altres coses. Quan hi ha voluntat política es fan les coses.  

A hores d’ara, el projecte que més avançat està és el de la pacificació de l'N-II. Hi ha sis projectes els quals estan redactats i licitats. En canvi, la millora dels accessos a la C-32 encara es troba en fase d’estudi previ. Tot plegat fa entreveure que, les obres per transformar l'N-II no començarien fins, com a mínim el 2026. Un calendari que, a més, podria patir modificacions en funció de la demora de l’arribada del finançament.