El Govern admet una massificació en hores punta de les línies Exprés

La Generalitat estudiarà si és necessari reforçar el servei d'autobús que connecta Mataró amb Barcelona durant les hores punta perquè hi hagi "el mínim de gent dreta possible"

Fotografia cedida a Mataró Audiovisual

La Generalitat reconeix que en hores punta hi ha passatgers que han d'anar dempeus en els autobusos Exprés que connecten Mataró amb Barcelona. Una massificació que segons el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori Jordi Puigneró no només passa en els autobusos sinó també en altres mètodes de transport públic. Segons Puigneró s'estudiarà "si és raonable o no" aquest fet i si es tracta d'un fet puntual o recurrent. A partir d'aquí es valorarà si és necessari ampliar les freqüències de pas a les hores punta perquè "hi hagi el mínim de gent dreta possible". El vicepresident explica que els recursos són limitats i s'ha de veure en quines hores punta hi ha aquesta massificació i si és necessari fer les ampliacions.

Una problemàtica que no és nova a la ciutat. De fet, a principis del 2020 la Generalitat ja va reforçar les línies Exprés 11.1 i 11.2 amb més d'una vintena d'expedicions direcció Barcelona i una desena cap a Mataró. No és l'única ampliació de freqüències que ha fet el govern català recentment. El novembre del 2018, ja es van incorporar dos vehicles per cobrir les hores punta.

La popularitat d'aquestes línies d'autobús no ha parat de créixer i les escenes de gent anant dreta durant el trajecte s'ha seguit repetint. De fet, des de l'arrencada del curs universitari els usuaris d'aquest transport públic denuncien aquesta situació.

Una queixa que l'alcalde de Mataró, David Bote, ha traslladat a la Generalitat i està a l'espera d'una resposta. De fet, el mateix Bote, ha experimentat aquesta incidència amb usuaris que li van fer arribar aquesta situació. Bote explica que cal identificar quan i on es produeix aquestes situacions i espera que la solució "no es dilati en el temps".

A finals de setembre, a pregunta de Mataró Audiovisual, la Generalitat va assegurar que les situacions de gent dempeus a l'autobús Exprés 11.1 eren un "fet puntual" a causa de l'inici del cus universitari i que es normalitzaria en unes setmanes. És per això que en aquell moment no hi havia previst cap reforç del servei. Des del Departament de Territori també van assegurar que legalment no hi ha cap impediment perquè la gent vagi dreta a l'autobús tot i circular per l'autopista.

 

Informa: S.Ruiz