El canvi climàtic, la mobilitat o la reindustrialització, reptes del Maresme

Alguns dels alcaldes del Maresme, entre ells del de Mataró, David Bote, han participat en un webinar impulsat per la plataforma alcaldes.eu, on han posat al damunt la taula els principals reptes de futur de la comarca després de la crisi de la covid

L’alcalde de Mataró, David Bote; l’alcalde de Pineda, Xavier Amor; el president del Consell Comarcal del Maresme i també alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, han conversat aquest matí sobre els principals reptes de futur que té la comarca del Maresme. Ho han fet en un webinar organitzat per la plataforma alcaldes.eu, el que han analitzat l’escenari que deixa la crisi de la covid al Maresme i quins seran els principals eixos de treball en el futur. La majoria d’ells han coincidit a l’afirmar que el canvi climàtic, la mobilitat  -tan intercomarcal, com també les connexions amb la capital catalana i les comarques veïnes- i la potenciació de nous sectors econòmics, seran claus pel futur del Maresme. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, David Bote, ha volgut destacar la necessitat de valer-se del sector serveis, però sobretot de la indústria, per generar riquesa.

Durant la trobada, els alcaldes també han volgut destacar la importància que els ajuts europeus Next Generation tindran a l’hora d’ajudar a reconstruir l’escenari que ha deixat la crisi econòmica. En aquest sentit, l’alcalde de Vilassar de Mar i president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, ha explicat que des de l’ens supramunicipal ja fa temps que es va començar a treballar per poder accedir a aquests ajuts de forma conjunta amb projectes d’abast comarcal. En aquest sentit explica que s’ha fet un estudi on s’han definit 4 grans blocs que podrien ser el punt de partida de futurs projectes: la transició ecològica, la transició digital, els projectes socials i els sectors econòmics.

Durant la trobada els alcaldes participants també han destacat la necessitat de poder prendre part en totes aquelles decisions que afecten la comarca i als seus ciutadans. Una reivindicació que ja fa temps fa el Maresme en matèria de mobilitat i connectivitat amb la capital catalana.

Informa: A.Gual

Tags: