Durs retrets en mobilitat i habitatge, al debat del Capgròs

Les formacions polítiques s’han acusat entre elles per l’anella ciclista, l’habitatge social o la seguretat de la ciutat

Hi havia quatre grans blocs previstos i, finalment, se n’han executat tres. El debat electoral organitzat aquest dijous per la revista Capgròs s’ha encetat amb el Pla d’Impuls del Centre on l’accés dels vehicles ha generat diferents intervencions dels ponents. Les cinc formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament s’han encallat, sobretot amb el següent bloc, el de la mobilitat on el tema estrella ha estat l’anella ciclista i la seva implementació a la ciutat. Entre el Partit dels Socialistes i Esquerra Republicana de Catalunya, però, han preferit anar més enllà i s’han retret les votacions al Pla de Mobilitat.

David Bote, alcaldable PSC Mataró
És una implantació que neix d'un acord que van signar tots els grups polítics. També el va signar ERC, que l'altre dia el senyor Camprubí va mentir i va dir que no. I després de la seva implantació el que cal és auditar-lo i repensar-lo per integrar-lo millor al paisatge urbà, per millorar els elements que no funcionin i millorar l'accés a la ciutat. 

Pim Camprubí, alcaldable ERC Mataró
"Com que he vist que el senyor Bote ha tingut la delicadesa de dir-me mentider, remetré a totes les associacions de veïns, de comerciants i de gent gran, l'acta del Ple on ERC es va abstenir a la implementació de l'anella ciclista i el Pla de Mobilitat". 

La seguretat i les ocupacions han focalitzat les intervencions més llargues i, també ha estat el moment que més propostes polítiques s’han sentit. Alguns apostant per més presència policial, altres amb més mà dura amb els delinqüents. Les crítiques entre els partits, però, s’han pogut sentir quan s’ha entrat al bloc d’habitatge, moment en què s’han perfilat les ideologies polítiques i les defenses de cada formació.

Sergi Morales, alcaldable En Comú Podem Mataró
"Hi ha altres persones com s'ha vist aquí que defensen que és normal que amb els nostres impostos salvem el sistema bancari. Posem 60 mil milions de la nostra butxaca i que després no puguem reclamar al banc dolent, a la Sareb, que aquests habitatges tinguin una funció social. Uns habitatges que hem pagat entre tots i totes". 

Cristina Sancho, alcaldable Ciutadans Mataró
El senyor Bote ha dit que crearà en 4 anys 1.000 [habitatges socials] i en 8 anys només n'ha creat 40. Si en 8 anys només n'ha creat 40, com pot ser que ara en 4 anys en creï 1.000? O ens ha pres el pèl durant 8 anys o ens està prenent el pèl ara. 

Alfons Canela, alcaldable Junts per Mataró
"El Pla General d'Ordenació Urbana de Mataró és del 1996 i això s'ha de canviar. Creiem que hi ha una possibilitat d'habitatge dotacional, que aquest sí que és el necessari, destinat a les persones més vulnerables". 

El debat electoral ha començat aquest dijous puntualment a les set de la tarda i s’ha allargat durant poc més d’una hora i mitja. Un debat que ha moderat el cap de redacció de la revista, Vern Bueno.

Informa: M. Gómez / N.Ferrer