Demanen rebatejar amb el nom d’ “1 d’octubre” un carrer o plaça de Mataró

Ho impulsa el Consell Local per la República que ja ha iniciat una campanya de recollida de firmes per registrar la petició a l'Ajuntament

El Consell Local per la República de Mataró ha iniciat una campanya per demanar que un carrer o plaça "rellevant" de la ciutat es rebategi amb el nom d' "1 d'octubre".
Amb el nom de "Defensem l'1-O, fem-lo present al carrer", la iniciativa s'articula a través d'una recollida de firmes durant tres mesos per, posteriorment, registrar-les a l'Ajuntament per procedir a la petició. Les firmes es poden fer a través de manera digital o també físicament. I és que l'entitat ha anunciat que també serà al carrer per recollir suports a la proposta. A més, també es pot anar a signar a alguns comerços de la ciutat que s'hana dherit a la iniciativa.

Isabel Teixidó, portaveu del Consell Local per la República de Mataró, ha volgut interpel·lar "a tota la ciutadania que va sortir al carrer" l'1-O perquè participi en la iniciativa.

Isabel Teixidó (portaveu Consell Local per la República): Aquest tema pertany no només als independentistes, sinó a tota la ciutadania, perquè van sortir al carrer, els que votaven sí i els que votaven no, i molts més degut als incidents que hi va haver. D'això se'n va empoderar la ciutadania

Tot i que la campanya de recollida de signatures tot just ha començat, Teixidó es mostra esperançada de poder arribar a superar les 3.000 firmes, i ha manifestat el seu desig, a nivell personal, que la proposta es pugui fer realitat "abans de l'1-O del 2023".