David Bote valora positivament Les Santes del 2022

L'alcalde de Mataró remarca la importància d'haver recuperat una Festa Major que ha servit de retrobament

L'alcalde de Mataró, David Bote, explicava a l’entrevista de balanç de la present edició de la Festa Major algunes de les polèmiques originades abans, durant i després de Les Santes. L'origen de la fabricació de la samarreta, el consum d'aigua per determinats actes durant la Festa Major o la retirada a darrera hora de l'empresa que havia guanyat la concessió de les barres, han estat alguns dels temes tractats en el darrer del sisè i últim DirecteSantes.

ESTALVI D'AIGUA Amb aquesta mentalitat volíem llençar la idea que hem d’estar atents i seguir amb actitud de fer un bon us de l’aigua. I aquesta era l naturalesa de la discussió.

BARRES DE FESTA MAJOR Les barres han estat garantides als principals actes. I eren en els actes on les barres tenen més sentit

SAMARRETA "MADE IN MATARÓ"? Hem d’aprofitar els recursos per generar dinàmiques internes. Amb la nova llei de residus, el reciclatge del tèxtil serà un tema cabdal. Es un tema important, entenc el neguit, vaig llegir la carta del president d'ASEGEMA... Tenim un any per valorar pros i contres i prendre una decisió.

A les conegudes polèmiques generades a l'entorn de Les Santes, aquesta edició han sorgit altres polèmiques, com les queixes des de Sant Andreu de Llavaneres pel so d'alguns concerts fets a Mataró durant la Festa Major.

Tinc ganes d’escriure als meus companys de carrera (Física) per veure si és possible superar 5km, un turó i arribar a Llavaneres. La primera cosa que voldria fer és agrair l'esforç dels veïns de Mataró que viuen a l'entorn del Parc Central. Si va arribar a Llavaneres als que viuen al Camí de la Geganta els hi deuria explicat els vidres.

Per David Bote aquestes Santes no han estat les Santes de la recuperació, perquè, segons l'alcalde, no s'ha pogut recuperar el punt on s'havia deixat el 2019, però destaca les Santes del 2022 com les Santes del retrobament, per poder tornar a portar les persones i la cultura al carrer.