Ciutadans queda fora de l’Ajuntament en perdre els seus dos regidors

La candidata del partit a Mataró, Cristina Sancho, atribueix els resultats a la baixa participació i al fet que la ciutat vol “un partit i uns polítics diferents”

Les eleccions d’aquest diumenge han deixat Ciutadans fora de l’Ajuntament de Mataró. El partit que lidera Cristina Sancho no tindrà representació política al consistori els propers quatre anys, després de no haver assolit el mínim de vots necessaris per aconseguir-ho. En total, s’ha fet amb el 2,4% de les paperetes, un 60% menys que el 2019, quan va obtenir dos regidors.

La líder de Ciutadans i candidata a l’Alcaldia, Cristina Sancho, ha lamentat els resultats de la seva formació. Per a ella, ha influenciat la baixa participació d’aquests comicis, perquè demostra – ha afirmat - que la ciutadania està “cansada” de la política. Però, al seu parer ha estat determinant el fet que Mataró – ha dit – “vol un altre tipus de partits i de polítics”.

A partir d’ara, s’obre una nova etapa a Ciutadans Mataró. Segons Sancho, el partit no serà a l’oposició mataronina a partir d’ara, però seguirà treballant. Ciutadans ha tingut representació a l’Ajuntament des del 2015 fins ara. La primera vegada que va entrar al consistori va fer-ho amb tres regidors. El 2019 va ser la cinquena força més votada, amb el 6,1%.