Ciutadans creu que l’anella ciclista està infrautilitzada

El president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha visitat Mataró amb l’alcaldable per la formació a Mataró. Ha aprofitat per donar el seu suport al partit i assegurar que la baixa participació els pot perjudicar

Una visita pels comerços del carrer Biada. Analitzar-ne la situació i valorar la mobilitat del vial. Aquest ha estat l’objectiu de la trobada entre el president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa i l’alcaldable de la formació local, Cristina Sancho. Ella mateixa ha assegurat que el carril bici ha condemnat a mort alguns dels comerços del carrer Biada i que no s’utilitza. Segons Sancho està infrautilitzat i s’hauria de garantir la plataforma única en trams planers o de baixada i un carril bidireccional en els carrers de pujada. Això permetria recuperar l’aparcament retirat a alguns carrers i descongestionar vials com el carrer Biada, plens ara -diuen- de pilones.

Cristina Sancho, alcaldable Ciutadans Mataró
“Tenim un carril bici totalment infrautilitzat que fa patir als nostres comerciants i als veïns que veuen com han de portar els seus fills a l’escola i si abans trigaven 10 minuts ara triguen mitja hora. A més, no tenen alternativa perquè el transport públic va per l’únic carril que hi ha i està al mateix embús que la resta de vehicles privats. Quant a l’anella ciclista proposem que als carrers plans i amb velocitat regulada a 30km/h un ciclista ja pot conduir per aquest carril i, per tant, volem aplicar la plataforma única”.

Carlos Carrizosa, president Ciutadans Parlament de Catalunya
“A nosaltres ens pot perjudicar que hi hagi baixa participació [a les votacions de les eleccions del 28M]. La baixa participació sempre és producte del desencant amb la política, però hi ha un remei democràtic i no és abstenir-se, sinó votar. Donat el perfil que té aquesta candidatura [de Cristina Sancho]  d’absolut respecte a les idees de tothom, tant el que parla en català com el que ho fa en castellà, a la neutralitat de les institucions... aquest perfil que s’ocupa de la ciutat i identifica clarament els seus problemes, atrau un vot en clau municipalista”.

A més a més d’això, ha volgut parlar sobre la xarxa del Mataró Bus i proposa que el servei arribi fins al Rengle, que s’ofereixi el servei gratuït per a majors de 65 anys i que es creï un servei de bus nit que connecti el polígon del Pla d’en Boet on hi ha les principals propostes d’oci nocturn amb la ciutat.

Informa: M.Gómez / M.Estévez