Canela s'autoerigeix com a alternativa per liderar el canvi a Mataró

El candidat de Junts per Mataró critica que els vuit anys de David Bote han estat marcats per la "improvisació, la inoperància i el descrèdit". L'exconseller Josep Rull i la diputada Míriam Nogueras han apadrinat la presentació de l'alcaldable

L'alcaldable de Junts per Mataró, Alfons Canela, ha fet aquest dissabte durant la presentació en societat de la seva candidatura, una esmena a la totalitat de la gestió de l'alcalde David Bote. Vuit anys que, segons Canela, han estat marcats per la "improvisació, la inoperància i el descrèdit".

L'anella ciclista, que es va fer a correcuita per no perdre una subvenció europea, les obres d'alguns carrers i equipaments pocs mesos abans de les eleccions municipals o la lluita "pusil·lànime" contra les ocupacions i contra l'incivisme, són alguns dels exemples d'un govern municipal que Canela assenyala que ni té projecte, ni té clar quin rumb seguir.

Convençut que la ciutat té potencial i oportunitats que no pot deixar escapar, Canela s'ha presentat com el candidat alternatiu per liderar un canvi de govern a Mataró.

Alfons Canela, candidat de Junts per Mataró: Nosaltres pretenem canviar una dinàmica de 8 anys que no ha fet Mataró ni millor, ni més segur ni amb més oportunitats. Pensem que calen canvis importants en aquest ajuntament. Som un equip de gent determinada, que està exclusivament alineada amb la intenció de provocar aquest canvi aportant professionalitat i noves maneres de fer les coses.

Per redreçar la situació, Canela aposta per potenciar dos actius imprescindibles: el mar i el comerç local. El candidat de Junts ha retret al govern de David Bote la falta d'impuls del front marítim i la deixadesa dels eixos comercials, no només del centre, sinó també als barris de Rocafonda o Cerdanyola.

L'exconseller Josep Rull i la diputada i portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras han acompanyat l'alcaldable en la presentació de la candidatura a la plaça de Can Xammar. Rull ha destacat la feina feta dels dos regidors del grup a l'Ajuntament durant el mandat.

Josep Rull, exconseller de la Generalitat: Mai 2 regidors no havien tingut una centralitat tan extraordinària en termes d'iniciativa, en termes qualitatius i en termes quantitatius. L'Alfons i el Xavier, des de l'oposició, una oposició modesta, han estat capaços de fer tot això. Des de fora es percep que qui marca la línia i aporta els elements de qualitat és Junts per Mataró.

Tot i que Canela no ha volgut revelar els noms de les persones que aniran a la llista electoral, qui segur que no hi serà és Míriam Nogueras, que el 2019 va renunciar encapçalar la candidatura a dos mesos de les municipals. Malgrat això, la diputada i portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats s'ha despatxat a gust contra el govern socialista mataroní.

Míriam Nogueras, diputada i portaveu de Junts per Catalunya al Congrés: El reflex d'aquesta deixadesa del govern és la façana de l'Ajuntament. Ens hi hem parat i jo, que sóc d'aquí i que m'estimo Mataró, fa massa temps que la veig molt fosca i és preciosa i té potencial: En Xavier i l'Alfons han demostrat que se li pot treure molt de suc. Però a mi m'ha fet molta pena veure la façana així. S'acaba el segon mandat d'en Bote i no ha estat capaç de posar-hi ni una sola capa de pintura.

Tant Rull com Nogueras han assegurat que Junts donaran la "sorpresa" el 28 de maig i aconseguiran una posició "determinant" en el futur Ajuntament.