Canela diu que 'no hem tingut cap conversa amb Quim Fernàndez'

El líder de Junts per Mataró diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'ens hem assabentat per la premsa que Fernàndez presentava candidatura'. Canela també diu que no considera oportuna la proposta de Camprubí per aïllar l'extrema dreta.

Alfons Canela, cap de Junts per Mataró a l'Ajuntament, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Alfons Canela, cap de Junts per Mataró a l'Ajuntament, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

El cap del grup municipal de Junts per Mataró i alcaldable a les eleccions del 28 de maig, ha explicat en declaracions a l’Entrevista de Mataró Ràdio que ha conegut per la premsa la candidatura de Quim Fernàndez a les municipals i que no han tingut cap contacte.

ALFONS CANELA, cap del grup municipal Junts per Mataró

Si haguéssim tingut algun tipus de conversa o de contacte, li hagués dit. Però és que no s’ha produït, això. Nosaltres ens hem assabentat per premsa que es presentava aquesta candidatura.

Sobre el fet de compartir part del mateix espai electoral, Alfons Canela diu que no hi ha cap conflicte d’interessos perquè l’electorat i el país i Mataró han canviat en els últims deu anys.

ALFONS CANELA

D’aquest espai del qual sempre s’ha parlat, de l’extinta Convergència, i de la qual hem begut diferents forces polítiques, jo penso que, al final, les dinàmiques del país, les dinàmiques socials, les dinàmiques polítiques, han canviat molt. El país ja no és el mateix que fa deu anys. Mataró ja no és el mateix Mataró de fa deu anys.

“Mataró ens mou” té l’aval del PDeCAT, el mateix que va avalar “Junts per Mataró” a les municipals de 2019. Si el PDeCat manté la candidatura de Quim Fernàndez, la d’Alfons Canela podria perdre drets electorals.

ALFONS CANELA

Que jo podré accedir a una sèrie de subvencions i a una sèrie de drets electorals pel fet que hi hagi la concurrència d’un altre partit que té la marca... Els nostres marges per aconseguir l’alcaldia d’aquesta ciutat no passen per tenir uns certs drets electorals o no. Si els tenim, millor. I sinó, doncs haurem de tirar amb el que tenim.

A la mateixa entrevista, Canela s’ha referit a la proposta de l’alcaldable d’ERC, Pim Camprubí, per fer un pacte per aïllar l’extrema dreta. L’alcaldable de Junts considera que no és oportú.

ALFONS CANELA

Pel que fa al fet d’exterioritzar públicament aquest tipus de posicionament, nosaltres entenem que això el que fa és encara donar més veu a aquesta extrema dreta.

Sobre la polèmica pel trasllat o no de les restes arqueològiques descobertes al solar on s’ha d’ubicar el Parc de l’Economia Circular, el líder de Junts no s’ha volgut posicionar a favor o en contra fins que rebin resposta a la pregunta que presenten al Ple Municipal d’aquest dijous.