Bote tornarà al Congrés per l’aprovació de les desocupacions exprés

El debat que ha d’aprovar la llei per desallotjar immobles ocupats en un termini màxim de 48 hores està previst per a finals del mes de novembre.

Fotografia: Ajuntament de Mataró

En aquesta mateixa jornada de debat sobre les ocupacions, l’alcalde de Mataró, David Bote, també hi ha participat i, a micròfons de tvmataró, ha confirmat que tornarà a anar al Congrés de Diputats a Madrid. Està previst que s’hi desplaci a finals d’aquest mes de novembre quan hauria d’aprovar-se el projecte de Llei que ha de permetre els desallotjaments exprés d’habitatges ocupats. Segons aquest projecte els desnonaments es produirien en un termini màxim de 48 hores. Aquesta és una proposta impulsada pel PSOE i que compta amb el suport dels alcaldes de l’Arc Metropolità, entre ells, el de Mataró.

David Bote (alcalde de Mataró): D’una banda, tallar en sec el fenomen de les ocupacions amb el desallotjament en 48 hores i, d’altra banda, guanyar eines per combatre aquelles que ja s’han produït, estan consumades i que són les que generen problemes de convivència. Hem avançat, hem aconseguit que la resta de ciutats que també tenen aquest problema es manifestin públicament. Ara cal seguir aquesta tasca de lideratge per aconseguir que tot el que hem treballat fins ara es materialitzi en tots aquests canvis legals tant a Madrid com a Barcelona.

Aquesta serà la segona vegada que David Bote visitarà el Congrés de Diputats. La primera ocasió va ser el dia 6 d’octubre. Llavors l’alcalde es va reunir amb els grups parlamentaris per intentar sumar suports per aprovar el canvi legislatiu que ha de permetre el desallotjament exprés dels habitatges ocupats.