Bote prescindeix de Marisa Merchán de la llista per a les municipals

Els socialistes de Mataró aproven una candidatura que manté bona part dels regidors actuals al llocs de sortida per revalidar l’alcaldia i el govern de la ciutat

A la baixa ja coneguda de l’actual tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, que ha anunciat aquesta setmana que tanca la seva etapa política per motius personals i professionals, s’afegeix la de la regidora Marisa Merchán, que durant el mandat ha liderat les polítiques d’igualtat, de feminisme i d’LGTBI de l’Ajuntament però també les relacions amb les entitats de la ciutat. Merchán, que havia ocupat el número 5 a les llistes de fa quatre anys com a independent, és la segona baixa destacada de la candidatura del PSC.

Molt vinculada a l’associació de veïns de Pla d’en Boet, va ser una de les fundadores de la vocalia de dones Laia l’Arquera.  La implantació dels punts lila a les zones d’oci nocturn primer, i la creació d’un protocol específic adreçat als operadors d’aquest sector després, la creació de la Casa de la Igualtat, que encara no s’ha pogut materialitzar, o la lluita contra la LGTBIfòbia, són algunes de les accions destacades de Merchán. Malgrat tot, durant el mandat ha tingut un paper discret. De fet, fa un any va perdre les competències vinculades a participació ciutadana.

L’absència de Merchan es compensa amb el fitxatge de Heidi Pérez, l’actual presidenta de l’associació Mataró LGTBI, que el PSC ha situat al número 8.

L’actual regidora de Benestar Social, Laura Seijo; la d’Urbanisme, Núria Moreno; i el de Presidència i Educació, Miquel Àngel Vadell mantenen el numero 2, 3 i 4 respectivament. Una llista que, en conjunt, incorpora més dones que homes, gent representativa de tota la ciutat i de totes les franges d’edat.

Les baixes de Merchan i Jerez, que anava de número 6, han ocasionat que la resta de candidats escalin posicions respecte a l’any 2019. D’aquesta manera, Elizabet Ruiz, ocupa el 5, Xesco Gomar, el 6, i la independent Bea Delgado, el 7. Un altre dels noms que pren cert protagonisme és el del regidor de Verd Urbà, José Antonio Ricis, que ha ascendit 3 posicions i ara ocupa el número 10 o José Antonio Ciller, vicepresident de Mataró Camina, que del 23 passa al 13.