Bote es manté sense rival per liderar la llista del PSC a Mataró

Aquest dimarts ha quedat definit el calendari de les primàries que escollirà el candidat del PSC Mataró per les eleccions municipals. La votació en assemblea se celebrarà el proper 20 de desembre i, de moment, només hi hauria la candidatura de David Bote.

Fotografia: tvmataró

A partir d’aquest dimarts a la mitjanit s’iniciaran les primàries del PSC de Mataró per escollir candidat de cara a les eleccions municipals del 2023. Serà a partir de llavors quan s’obrirà el termini perquè qualsevol militant presenti la seva candidatura i pugui iniciar la recollida d’avals. En el cas dels nous aspirants a ser cap de llista necessitaran un 40% d’avals dels afiliats. Pel que fa a David Bote, com es tracta de l’actual alcalde de la capital del Maresme, el Reglament del PSC redueix aquest percentatge al 25%.

A hores d’ara, només hi hauria una candidatura que s’hauria postulat de manera oficial. Aquesta correspon a la de David Bote.

Núria Padilla (secretària del PSC de Mataró): Ho ha expressat més d’una vegada. A l’última assemblea ell ja va expressar que es presentaria i que demanava el recolzament dels companys i companyes.

Des del partit desconeixen si hi ha la voluntat d’algun altre afiliat a presentar-se. En tot cas, tenen de marge fins el proper 13 de desembre. Del 14 al 19 els candidats duran a terme la campanya i el dia 20 es convocarà una assemblea específica per votar el o la cap de llista del PSC Mataró.

En el cas del Maresme, Mataró és l’únic municipi on és obligatori celebrar un procés de primàries per escollir candidat o candidata ja que supera els 50.000 habitants, una normativa recollida dins del reglament del partit socialista.