Aragonès destaca el diàleg com a eix de l'agenda política actual

El president de la Generalitat ha reivindicat la importància d'arribar a consensos mitjançant el diàleg en el marc de la seva visita al Maresme per celebrar el 20è aniversari de la Fundació Ernest Lluch.

Fotografia: tvmataró

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest dissabte la Biblioteca Ernest Lluch situada a Vilassar de Mar amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la Fundació Ernest Lluch. Durant la seva intervenció, Aragonès ha posat en valor el diàleg com a eina per assolir consensos tal com feia Ernest Lluch.

Pere Aragonès (president de la Generalitat de Catalunya): El valor del diàleg avui és un dels eixos centrals de l’agenda política a casa nostra. El diàleg no comporta la renúncia dels teus plantejaments. De fet, podríem dir que qui s’atreveix a posar a prova els seus plantejaments és qui està més segur que són plantejaments que valen la pena.

En aquesta mateixa línia també s'ha pronunciat Xesco Gomar, president delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, en representació de l'absent Núria Marín, presidenta d'aquesta Diputació.

Xesco Gomar (president delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona): Estem en un moment on es torna a posar sobre la taula que el diàleg és fonamental entre persones que pensen diferent. Legítimament, cadascú té les seves idees però crec que és obligació del conjunt de representats polítics i de la societat tornar a dialogar i trobar l’acord perquè sinó al final qui ho pateix és la societat en el seu conjunt.

L'activitat de la Fundació Ernest Lluch arriba als 20 anys d'història. Tal com ha explicat el seu president, Joan Majó, en la primera dècada la seva funció es va basar en  recollir el llegat de Lluch i conservar-lo.  Un arxiu que compta amb 76 llibres i monogràfics propis, 180 llibres i monogràfics d'ell amb altres persones entre molts més documents. Tots ells estan emmagatzemats precisament a la Biblioteca de Vilassar de Mar. En la segona dècada de la Fundació, la tasca ha consistit a aplicar el pensament i, sobretot, el diàleg que pregonava Lluch per resoldre problemàtiques actuals.