Alfons Canela diu que no pot “estar d'acord amb l'ocupació de Menéndez y Pelayo”

El cap de Junts per Mataró afirma que “no es pot ocupar unilateralment un espai comunitari” i també en responsabilitza l'Ajuntament “per no donar uns usos determinats a un espai que s'ha anat degradant”

L'antiga escola Menéndez y Pelayo, ocupada pel Sindicat de l'Habitatge
L'antiga escola Menéndez y Pelayo, ocupada pel Sindicat de l'Habitatge

El cap del grup municipal de Junts per Mataró, Alfons Canela, ha afirmat a l'entrevista de Mataró Ràdio que els socialistes han tingut actituds ambigües amb el tema de les ocupacions.

ALFONS CANELA, cap grup municipal Junts per Mataró.
Justament el Partit Socialista ha tingut molt ambigües amb el tema de les ocupacions, com quan va ser la votació a l'any 17 d'una reforma del codi penal en temes d'usurpacions d'immobles a la qual ni el Partit Socialista ni ERC hi van donar suport. Nosaltres aquí sempre hem tingut un plantejament claríssim: ocupacions no. 

Segons Canela, el problema és que el fet d'ocupar no està mal vist perquè s'entén com un tema de necessitat. En aquest sentit, ha dit que això provoca situacions com l'ocupació de l'escola Menéndez y Pelayo, amb la qual s'ha mostrat en desacord.

ALFONS CANELA, cap grup municipal Junts per Mataró.
En aquest sentit, jo ni amb C ni amb K, tampoc. No hi puc estar d'acord. De fet, nosaltres ens vam trobar amb el Sindicat de l'Habitatge, que és col•lectiu que va procedir a fer aquesta ocupació. Quin sentit té que vosaltres, com a col•lectiu, decidiu unilateralment ocupar un equipament comunitari?. És un equipament destinat als usos que es determinin des de l'Ajuntament per donar un servei a la ciutadania. El problema aquí, ha vingut de més enrere. Com que aquest Ajuntament no fa la seva feina i no dóna uns usos determinats a aquest espai, aquest espai es queda allà degradat, sol. Llavors ve aquest col•lectiu i l'ocupa.

Sobre el fet que el govern de l'estat descarta per ara el trasllat de la via del tren cap a l'interior, Canela s'ha mostrat rotund.

ALFONS CANELA, cap del grup municipal Junts per Mataró.
Tots els 27 regidors d'aquest Ajuntament hauríem d'estar, dia sí dia també, reclamant el trasllat d'aquesta via cap a l'interior. Els 27.

Per Canela, el trasllat de la via també és necessari per obrir la ciutat al mar.