Alfons Canela diu que 'el PSC escenifica per temor a l'ultradreta'

El líder de Junts per Mataró avala la reforma del Codi Penal per endurir la multireincidència. A l'entrevista de Mataró Ràdio assegura que 'és discutible enderrocar Menèndez y Pelayo i caldria obrir un debat sobre els seus usos'.

Alfons Canela, cap de Junts per Mataró a l'Ajuntament, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Alfons Canela, cap de Junts per Mataró a l'Ajuntament, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

El cap de Junts per Mataró a l'Ajuntament, Alfons Canela, valora positivament la modificació de la llei per castigar la multireincidència. Assegura que l'any 2021 el seu grup ja va presentar una declaració institucional contra la multireincidència. En relació a la presència de l'alcalde Bote a la sessió del Congrés per aprovar la reforma i la fotografia amb la presidenta de la cambra baixa, considera que els socialistes mataronins fan aquestes actuacions per temor a l'ultradreta a les eleccions municipals de l'any que ve.

ALFONS CANELA, cap grup municipal Junts per Mataró.
Jo penso que hi ha una sèrie d'actuacions que pugui tenir el PSC a nivell local que venen molt marcades per un temor que tenen de cara a les eleccions municipals amb grups d'ultradreta de la ciutat, que reclamen insistentment mesures contra l'ocupació i la inseguretat. I es veuen en la necessitat d'escenificar que ells estan adoptant unes polítiques molt contundents al respecte.

Pel que fa al debat sobre l'antiga escola Menéndez y Pelayo, el cap de Junts manté que el col·lectiu de La Teixidora ha de desocupar l'espai, però es mostra obert a la preservació de l'edifici construït durant la República.

ALFONS CANELA
Per nosaltres, dos punts. No és discutible el desallotjament. Aquestes persones, entenem que a dia d'avui han de marxar. Segon, és molt discutible que s'hagi d'enderrocar aquest edifici i crec que s'hauria d'obrir un debat sobre els usos en benefici dels barris i de la ciutat.

Canela ha afirmat que la desocupació de l'antiga escola podria no ser immediata en funció de l'estratègia dels ocupants.

ALFONS CANELA
S'haurà de desallotjar. No n'hi ha una altra. Ara, ja li dic, això pot comportar després es designi que aquí pugui haver-hi o que pugui constituir l'habitatge habitual d'algú i això necessiti d'una ordre judicial. Pot acabar passant això.

Junts per Mataró considera que fer un aparcament en el solar de l'antiga escola no és cap solució i segrega barris.