Alfons Canela diu que cal 'un pla de xoc sancionador' per l'incivisme

El cap de Junts es refereix a l'atac d'un gos perillós a Peramàs i diu que 'la culpa és de la persona propietària' i que 'cal un pla de xoc sancionador'. Aprova la cita prèvia a la policia local, 'sempre que s'atengui tothom que tingui un problema'

Alfons Canela, cap de Junts per Mataró a l'Ajuntament, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Alfons Canela, cap de Junts per Mataró a l'Ajuntament, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

El cap del grup municipal de Junts per Mataró a l'Ajuntament s'ha referit avui a l'Entrevista de Mataró Ràdio a l'atac d'un gos de raça perillosa que va afectar tres persones al cap de setmana a Peramàs. Segons Canela, hi ha una ordenança que s'ha de complir i responsabilitza de l'atac a la persona propietària del gos. El cap de Junts afirma que "cal un pla de xoc sancionador" per combatre l'incivisme d'algunes propietaris de gossos.

                       

ALFONS CANELA, cap grup municipal Junts per Mataró

La culpa és de la persona que se n'ha de fer responsable.  S'ha de fer responsable que el seu gos no ataqui a tercers, no molesti a ningú, i s'ha de fer responsable de qui si el gos defeca o es pixa a la via pública, dons ha de netejar el que faci. I perquè hi hagi aquest hàbit s'ha de fer un pla de xoc sancionador. I hem de començar a repartir multes de sancions d'entre 300 i 600 euros a cadascú que no reculli o no netegi les pixarades.

A la mateixa entrevista, ha donat el vistiplau a la posada en marxa del servei de cita prèvia a la Policia Local, sempre i quan s'atengui a les persones que tenen un problema encara que no disposin de cita. En aquest sentit, ha afegit que "cada vegada més difícil interactuar amb l'Administració.

ALFONS CANELA

Cada vegada és més difícil interactuar amb l'Administració. En principi a mi no em sembla malament que hi hagi un procediment de cita prèvia per atendre la gent. El que no podem fer i crec que no és acceptable, és que algú tingui un problema, vagi fins la comissaria i se li digui "torni en un altre moment perquè no té cita prèvia". Penso que la obligació d'atendre el ciutadà hi ha de ser sempre.

Per últim, ha lamentat que en l'any del 175è aniversari del primer tren, el servei de rodalies R1 "no dóna el servei que la ciutadania mereixeria".