68 habitatges de lloguer assequible ocuparan la Ronda Barceló el 2024

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha visitat els terrenys aquesta tarda. INCASÒL ja ha convocat el concurs del projecte arquitectònic

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, i l’Alcalde de Mataró, David Bote, han visitat a primera hora de la tarda els terrenys de la Ronda Barceló destinats a la construcció de 68 habitatges de lloguer assequible. Ho han fet també acompanyats pel secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala i la regidora d’habitatge de l’Ajuntament de Mataró, Sarai Martínez, entre altres alts càrrecs.

Les promocions s’edificaran en quatre parcel·les situades al carrer de Castro Méndez Nuñez número 7 i 23 i al carrer dels Germans Thos i Codina número 24 i 36. La Generalitat hi construirà quatre promocions que disposaran d’habitatges de dos i de tres dormitoris. Els locals comercials s’ubicaran a la planta baixa i l’aparcament a la planta soterrània. L’espai lliure de la parcel·la, no edificable, s’urbanitzarà i es cedirà per a servitud d’ús públic.  INCASÒL ja ha convocat el concurs del projecte arquitectònic.

La consellera Cervera ha destacat la necessitat de potenciar el lloguer social, tant a Mataró com a la resta de Catalunya.

Violant Cervera: "Estem molt baixos de tant per cent d'aquest tipus d'habitatges. En aquests moments devem tenir un 1.7% i hauríem d'arribar, com a mínim, a un 7% dels habitatges dedicats a lloguer social".

L’Alcalde de Mataró i la regidora Sarai Martínez han destacat el paper estratègic que té la Ronda Barceló en el desenvolupament del conjunt de la ciutat i el compromís que pren el govern en seguir ampliant el parc d’habitatge assequible.

David Bote: "Estem molt a prop del centre històric de la nostra ciutat i, per tant, tot allò que tingui a veure en millorar la connexió entre el front marítim, el TecnoCampus i el centre de Mataró és una manera de fer una ciutat més pròspera".

Sarai Martínez: "A aquesta primera promoció s'hi suma el dret de superfície que estem licitant a la Llàntia i el desenvolupament del solar al carrer Churruca".

El govern planeja que un cop acabin totes les obres al conjunt del sector de la Ronda Barceló, la zona gaudeixi d’un total de 200 habitatges comptant els 68 de protecció oficial.

Informa: J.Peñaranda/ O.Debat