1-O a Mataró que vol "recuperar la mobilització de l'independentisme"

Unes 200 persones participen en l'acte “Defensem l’1 d’octubre. Guanyem la independència"

Unes 200 persones s’ha aplegat dissabte al migdia per recordar l’1 d’octubre de 2017, l'1-O, data del referèndum per la independència de Catalunya, un acte “Defensem l’1 d’octubre. Guanyem la independència" organitzat per la confluència d’entitats i partits que formen Mataró per la Democràcia.

Una trobada on, més enllà de commemorar la data de la votació, s’ha remarcat la necessitat de retrobar l’independentisme per reiniciar les mobilitzacions, tal com explica Carles Estapé, representant de Mataró per la Democràcia.

“Un acte que pretenem que sigui de commemoració, de record i de retrobament també, per veure si entre tots tornem a agafar forces per reiniciar-nos i posar-nos en moviment una altra vegada”, Carles Estapé, Mataró per la Democràcia

Han passat 5 anys en els que el procés independentista ha perdut força. Part de la responsabilitat és dels polítics, ho assegura el coordinador de l’ANC a Mataró, Enric de Vilalta.

"Des de la unitat es pot fer pràcticament tot i, en canvi, des de la divisió pràcticament res. Les entitats ensenyem que el camí és el treball conjunt, coordinat i unitari. Els partits farien bé d'acostar-se a aquesta postura", Enric de Vilalta, ANC Mataró

A l’acte, que ha tingut a la plaça de Santa Anna, hi han pres part unes 200 persones i ha estat conduït per la periodista Marta Bellés. Ha comptat amb diversos parlaments per recordar els fets destacats d’aquella data com la defensa dels punts de votació, les càrregues policials  o els problemes informàtics patits durant la jornada.