Mataró reclama mesures a la Generalitat per protegir els llogaters

coronavirus

L’Alcalde de Mataró, David Bote i la Regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, han reclamat a la Generalitat de Catalunya mesures urgents per protegir aquelles persones que resideixen en un pis de lloguer privat i que viuen amb incertesa el seu futur econòmic per la crisi del coronavirus. Així, Bote i Martínez han enviat una carta, en nom de l’Ajuntament de Mataró, al Conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, on demanen “mesures per reduir el risc de pèrdua de l’habitatge per part d’aquelles persones que viuen en règim de lloguer privat.”

L’Ajuntament fa èmfasi en dos aspectes concrets. D’una banda, es demana que s’ampliïn els ajuts al pagament del lloguer, amb mesures concretes per aquelles persones que hagin vist tallada la seva via d’ingressos per culpa de la crisi generada per la covid-19. També, en la missiva es proposa que s’ampliïn i adaptin en funció de l’escenari actual, les prestacions econòmiques per habitatge destinat a famílies en situació econòmica d’urgència.

En la carta, l’alcalde i la regidora d’habitatge argumenten que la crisi sanitària actual donarà pas a una crisi econòmica. En aquest sentit, creuen que l’afectació d’aquesta futura situació, com la crisi de 2008, pot tenir un impacte més fort en tot allò  relacionat amb l’habitatge.

Informa: O.Debat