Valoracions diverses de les formacions locals sobre la independència en suspens

Convergència i Unió considera que el president de la Generalitat ha jugat bé les seves cartes. El cap del grup municipal, Joaquim Fernàndez, apunta que després de la primera decepció, creu un encert buscar el diàleg amb l’estat.  Per la seva banda, Anna Salicrú, presidenta d’ERC Mataró, ha opinat que l’estratègia emprada ahir pel president de la Generalitat era d’esperar, però demana que el temps del diàleg tingui data de caducitat. En aquest mateix sentit s’ha expressat Juli Cuéllar, cap del grup municipal de la CUP. Cuéllar ha assegurat que el termini que té el govern per negociar amb l’estat espanyol. Un cop complert el mes o en cas que hi hagi més repressió per part de l’executiu espanyol o s’apliqui l’article 155 de la Constitució, Cuéllar ha demanat que es faci efectiva la declaració d’independència de manera immediata.

Pel que fa a VOLEMataró i ICV-EUiA valoren positivament la porta oberta al diàleg davant de tots els interlocutors internacionals que va obrir ahir el president de la Generalitat. Montse Morón, cap del grup municipal de Volem, i Esteve Martínez, dels ecosocialistes, han exigit al president espanyol que mogui fitxa i faci posi propostes sobre la taula per solucionar el conflicte.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC Mataró, Juan Carlos Jerez, ha assegurat que la Generalitat no pot obrir vies de diàleg sense abans declarar nul·les la llei de transitorietat jurídica i la del referèndum perquè si no la màquina judicial no deixarà d’actuar.

El cap del grup municipal del Partit Popular, Jose Manuel López, ha assegurat que l’estat espanyol ha de fer tot el que cregui necessari per acabar amb la incertesa que va provocar ahir Carles Puigdemont durant la compareixença al Parlament de Catalunya. Mònica Lora, cap del grup municipal de PxC, ha demanat la dimissió tant del president de Catalunya com del president de la Generalitat i que es convoquin eleccions.

Tot i que ens hem intentat posar en contacte amb el grup de Ciutadans, no ens ha estat possible aconseguir una reacció del grup.