Una quarantena d’entitats i col·lectius de Mataró, contra l’extrema dreta

La plataforma vol combatre les amenaces i els estigmes de les diversitats de la ciutat

Nascuda per combatre Plataforma per Catalunya, la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Mataró (UCFR), s’ha revifat ara en contra les accions de Vox i col·lectius d’extrema dreta, que consideren que amenacen i estigmatitzen les diversitats culturals, religioses, d’orientació sexual o d’identitat de gènere, entre d’altres. La plataforma ha fet públic un manifest concret contra l’extrema dreta en el que s’han adherit prop de quaranta entitats, associacions de veïns, partits polítics o sindicats de Mataró. Demanen unitat entre tots aquells que es declarin “antiracistes, antifeixistes i a favor dels drets dels col·lectius diversos” i exigeixen “una ciutat on es garanteixin els drets essencials, la llibertat d’expressió i de participació”. Aquest dijous s’han agrupat al passeig marítim, davant la Platja del Callao, per escenificar aquesta unitat.

Segons la plataforma, les discriminacions fomentades per l’extrema dreta no s’haurien de tolerar i per això demanen que s’eviti dialogar “amb qui no parteix d’unes bases democràtiques i de respecte mutu”, diuen. Asseguren que les actituds discriminatòries estan “més vives que mai” en aspectes com la igualtat amb formes com el masclisme, la LGTBIfòbia o el racisme o també la vulneració de drets que garanteixin un habitatge digne, sanitat universal, inserció laboral o educació.

L’acte s’ha dut a terme amb totes les mesures anti-Covid-19: distància de seguretat, gel hidroalcohòlic, mascareta i a l’aire lliure. Tot i que han anunciat aquesta acció com a la primera per mostrar la lluita unitària contra l’extrema dreta, també han explicat que cada col·lectiu té la seva realitat que els separa dels altres, però que en aquest cas, els uneix un objectiu comú.  

Informa: M.Gómez

 

Tags: