Una nova protesta pels presos polítics tenyeix de groc l'Ajuntament

Mataró s’ha sumat aquest dilluns a les protestes convocades a tot Catalunya per demanar la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com dels exconsellers Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que continuen empresonats per la seva presumpta participació en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Unes 1.200 persones, segons la Policia Local, van concentrar-se a les vuit del vespre davant de l’Ajuntament amb cartells on es demanava l’alliberament dels considerats presos polítics i amb peces de roba de color groc, convertit en símbol de protesta i per això prohibit en aquestes eleccions per la Junta Electoral.

Durant la protesta, es va cantar un tema de Lluís Llach per recordar als empresonats que "no estan sols" en la seva "lluita per la llibertat" i es va llegir un manifest per mostrar-los el seu suport i la seva insistència, no només per alliberar-los, sinó per aconseguir una Catalunya independent.Tant és així, que la protesta d’aquest dilluns es repetirà tots els dimecres davant del consistori. 

A la protesta, convocada per l’ANC, Òmnium Cultural i Crida a la Democràcia, també van ser-hi presents els partits que representen Junqueras i, Forn, que són ERC i el PDeCAT. Els seus presidents locals, Anna Salicrú i Alfons Canela, van insistir que "no estan sols" i que cal les mobilitzacions iniciades a tot Catalunya arran del referèndum no s'aturin.

La concentració va acabar amb El Cant dels Segadors i crits de llibertat.