Una moneda local podria conviure amb l’euro a partir del 2019

Amb l’objectiu de potenciar nous models de consum i noves pautes en les relacions comercials, l’Ajuntament de Mataró estudia ara implantar a partir del 2019 una moneda local amb suport digital que convisqui amb l’euro. Volen que aquest sistema de pagament serveixi per millorar les empreses locals, fomenti l’ocupació i afavoreixi el consum responsable i de proximitat, a més de potenciar les relacions veïnals i enfortir la cohesió social. La iniciativa arriba a Mataró de la mà de la CUP. Són ells mateixos els qui creuen que una moneda local podria augmentar l’impacte de la despesa pública en el comerç local i incrementar la circulació del diner entre els comerços de Mataró. 

La defensa del mercat de Km 0 fa tirar endavant aquest sistema de pagament ja que, segons la mateixa formació política, amb el risc de proliferació de grans superfícies comercials a la perifèria, cal ajudar a la supervivència dels comerços de dins de la trama urbana.

Aquest model de moneda local existeix en ciutats com Santa Coloma de Gramenet on s’anomena “Grama”, o Vilanova i la Geltrú que rep el nom de “Turuta”. A Mataró la iniciativa vol comptar amb la complicitat de les entitats comercials i veïnals, els consells municipals sectorials, la Xarxa d’Economia Solidària i el Tecnocampus.

Informa: M.Gómez