Una 50a de mataronins es concentren per les detencions de l'operatiu 'Volhov'

L'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, va ser detingut i ha quedat en llibertat amb càrrecs

Aquest dimecres al matí s'han detingut una vintena de persones de la província de Barcelona i Girona en una operació de la Guàrdia Civil contra una suposada trama de finançament irregular del procés, que anomenen operació 'Volhov'. Al Maresme li ha tocat de prop, i és que aquest dimecres s'ha detingut l'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir (PDeCAT), qui ha quedat en llibertat amb càrrecs i s'ha escorcollat l'Ajuntament per investigar si l'exdirigent d'Esquerra Republicana de Catalunya, Xavier Vendrell, s'hauria beneficiat de la requalificació d'uns terrenys de la població maresmenca per construir-hi una escola per alumnes amb necessitats educatives específiques. Un centre escolar que havia de gestionar la Fundació Brots de Vendrell i que, segons la investigació, Jordi Mir podria haver-lo afavorit.

Mataró per la Democràcia ha reaccionat convocant una concentració davant l'ajuntament a les set de la tarda, on hi han assistit una cinquantena de persones per denunciar els fets. Dolors Fernández ha llegit el manifest que ha volgut evidenciar "que la repressió no s'atura" i ho ha comparat amb les detencions i escorcolls que es van produir el 20 de setembre del 2017.

A banda de Mir i Vendrell, també s'ha detingut David Madí, exsecretari de Comunicació de Jordi Pujol, l'empresari Oriol Soler, Josep Lluís Alay, director de l'oficina de Puigdemont, Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Toni Fuster i Roc Aguilera, propietaris de l'empresa Events, Pilar Contreras, directora general de centres concertats i privats, Marta Molina, exregidora d'ERC a Sant Joan Despí, Jordi Serra, interventor delegat de Presidència en l'etapa Puigdemont, l'empresari gironí Josep Campmajó i Josep González-Cambray, director de centres públics del Departament d'Educació.