Un total de 17 propostes es presenten per formar part del 'Mataró s'enlaira'

El 'Mataró s'enlaira' ha rebut un total de 17 propostes d'entitats i empreses culturals de cara a poder configurar-ne la programació. De totes elles, un total de 16, tindran cabuda dins el programa que es presentarà aquesta setmana. Són propostes diverses, algunes d'elles amb un alt nivell de professionalització. Tots aquests espectacles culturals quedaran distribuïts entre dissabte dia 25 de juliol al vespre i dilluns 27 al matí i tindran una durada estimada d'entre 15 i 45 minuts.

Pel que fa al paper que puguin tenir les colles institucionals durant aquests tres dies, aquest encara no és clar. Així ho va explicar la regidora de cultura Maria José Pérez durant el passat ple, en afirmar que caldria comptar amb un protocol que reguli la celebració de cercaviles i actes de cultura popular, que ara mateix no existeix. Aquest protocol, que depèn de la Generalitat, no s'ha elaborat encara i des de l'Ajuntament tenen clar que no volen posar en risc a cap de les persones que participen aquests actes.

Unes afirmacions que la regidora va fer a partir d'una pregunta formulada pel grup municipal de Junts per Mataró. En aquest sentit, la formació encapçalada per Alfons Canela, va afirmar que després de convocar-los per prendre una decisió consensuada sobre les Santes el govern els ha deixat de banda a l'hora de tirar endavant el 'Mataró s'enlaira'. En el mateix sentit en pronunciava la regidora d'ERC-MES, Anna Salicrú, que afirmava que el govern els "han mentit i utilitzat" i lamentaven que no s'hagués tingut en compte a tots aquells voluntaris i entitats que cada any participen de les Santes a l'hora de dissenyar aquest programa cultural de finals de juliol.

'El Mataró s'enlaira' té un pressupost de 250.000 euros i permet un estalvi al consistori de 500.000 euros respecte a l'habitual Festa Major de les Santes. La programació mantindrà tan sols 3 actes de les Santes en un format adaptat: la Barram, les Matinades i la Missa de les Santes. Aquesta programació cultural que tindrà lloc del 25 al 27 de juliol tindrà una imatge pròpia, mentre que el cartell de Santes d'aquest any, quedarà guardat per l'any que ve.

Informa: A.Gual