Un nou pla estratègic per dissenyar la Mataró del futur

Aprovat el pla estratègic Mataró 2022 després de més de 3 anys de feina. Un pla que defineix com ha de ser la Mataró del futur, i que descriu quines accions s'han de portar a terme per tal d'aconseguir-ho. Una ciutat oberta al mar, cohesionada, inclusiva, emprenedora o sostenible, són alguns dels adjectius que defineixen el model de ciutat que planteja aquest pla estratègic. Aquest es va aprovar en junta de govern local aquesta mateixa setmana i pivota sobre tres grans reptes: la lluita contra l'atur, la cohesió social i la promoció de ciutat. A partir d'aquí descriu gairebé 40 actuacions per tal d'aconseguir-ho.

Aquest projecte s'ha treballat a partir d'una comissió de treball, integrada per regidors de diferents forces polítiques, excepte la CUP, i ha comptat també amb la aportació de diferents entitats, col·lectius i persones a títol individual. El passat mes de maig, i un cop acabat el projecte, el president de la comissió, el líder d'ERC Francesc Teixidó va presentar la seva dimissió. Ho va fer, segons va explicar aleshores, per les diferències polítiques que hi ha dins el consistori. Bote atribueix aquesta dimissió a la proximitat de les properes eleccions municipals.

Un Pla Estratègic pensat per a una aplicació progressiva, amb un gruix important pensat de cara a 2019, anys de les eleccions municipals. Durant el 2018 les inversions al voltant d'aquest pla seran d'1.8 milions d'euros, el 62% dels quals provenen de subvencions atorgades per diferents administracions.

Informa: A.Gual