Un centenar d'estudiants de secundària protesten per defensar el referèndum

Foto: SEPC Mataró

Un centenar d’estudiants de secundària de Mataró han tallat aquest migdia la N-II, davant de l’estació de Renfe, per donar suport a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre per l'autodeterminació de Catalunya. Els estudiants mataronins han acabat d’aquesta manera una protesta que havia començat a les deu del matí dalt de la Riera i que ha afectat la circulació a la carretera N-II almenys un quart d’hora. La Policia Local ha hagut de desviar el trànsit a d’altres vies.

La protesta s’emmarca en els dos dies de vaga que ha convocat als instituts el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, el SEPC, per donar suport al referèndum. El sindicat ha fet una crida a abandonar les aules aquest dimecres i demà dijous i ho ha fet amb el lema “Per una educació al servei del poble, guanyem la independència”. A més de l’aturada, el sindicat ha animat els estudiants de secundària a sortir al carrer per protestar i defensar el referèndum. I així ho han fet a Mataró, com explicava Minerva López, del sindicat organitzador de la protesta.  

De la seva banda, el Sindicat d’Estudiants ha convocat per demà dijous una vaga general estudiantil a les universitats, amb concentracions a les quatre capitals catalanes. La protesta de Barcelona s’ha programat a la Plaça Universitat a les 12. En aquest cas, l’aturada a les universitats catalanes té com objectiu – diuen des d'aquest sindicat – “derrotar l’ofensiva franquista del PP a Catalunya”. Per això, es fa una crida als estudiants a “lluitar per defensar els drets democràtics”.