Un centenar d'accions contra el canvi climàtic formen el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima

Prop d’un centenar d’accions per mitigar i adaptar els efectes del canvi climàtic són l’eix vertebrador del nou Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). El Pla, presentat aquest dilluns a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, proposa també arribar al 2030 amb una reducció del 42,7 per cent respecte al 2005 de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que emet la ciutat. Bona part de les accions de mitigació afecten a l’Ajuntament i els seus equipaments municipals com és el canvi de làmpades, la instal·lació de telegestió en determinats equipaments, la realització d’auditories energètiques en llars vulnerables, la renovació de la flota municipal per vehicles elèctrics, nous punts de càrrega per aquest vehicles o l’extensió del Tub Verd, entre d’altres. Es tracta d’una iniciativa que, segons el regidor de Sostenibilitat i Medi ambient, Miquel Àngel Vadell, requereix del compromís dels ciutadans per acabar aconseguint un benefici per comú. 

El PAESC no només és però un Pla per l’Ajuntament, sinó que també vol conscienciar als ciutadans. És per això que la presentació del Pla d’Acció s’ha fet acompanyar de la conferència “El canvi climàtic: què hi podem fer nosaltres” a càrrec de l’home del temps, Francesc Mauri. Ell mateix, als micròfons d’aquesta casa, ha destacat que amb petites accions que tenen un cost assumible es pot ajudar a reduir l’impacte del canvi climàtic.

Per seguir  lluitant contra el canvi climàtic l’Ajuntament també treballa per implicar els principals productors d’emissions i a tota la ciutadania en general a través del Pacte Local per a la Sostenibilitat.

M.Gómez / E.Andrés