Tots els partits en bloc reclamen millor finançament per a l'Hospital de Mataró

Una demanda històrica que avui en dia s'ha convertit en més necessària que mai per la pandèmia

Tots els partits en bloc reclamen millor finançament per a l'Hospital de Mataró

Front comú de tots els grups polítics per reclamar una millora del finançament i de recursos per a l’Hospital de Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme. El PSC va presentar una Declaració Institucional que, amb el suport de tots els grups i algunes esmenes, ha passat a ser una proposta de ciutat. Tots els grups assenyalen que la pandèmia ha portat al límit al sistema públic en una crisi de salut pública sense precedents. Una situació que afecta l’hospital mataroní que atén una població de més de 265.000 habitants i, pel que fa a la salut mental, a més de 427.000 persones. A més, recorden que el Consorci Sanitari del Maresme compta també amb dos Centres d’Atenció Primària a la ciutat de Mataró que, a causa de la manca de finançament, es troben en inferioritat de condicions respecte a la resta de CAPs de la ciutat. A la Declaració també recorden que els problemes de finançament s’arrosseguen gairebé des de la creació de l’Hospital i el Consorci i que, des d’aleshores, tot i les reivindicacions, no s’hi ha posat solució.

L’Ajuntament en bloc demana a la Generalitat posar al dia el finançament de l’Hospital, però també es faci un pas endavant en l’ampliació del centre hospitalari, amb la construcció de nous quiròfans i infraestructures necessàries i personal suficient per realitzar el nombre més gran d’intervencions i ingressos hospitalaris possibles dins del sistema de salut públic. De fet, des de diversos sindicats de  treballadors es denuncia amb preocupació el constant traspàs d’intervencions hospitalàries que, podent-se fer al mateix Hospital de Mataró, són derivades al sistema privat per manca de dotació de recursos i personal.

ERC i C's van presentar dues Declaracions Institucionals que no van rebre prou suport

ERC-MÉS lamenta el vot en contra d’En Comú Podem Mataró a una Declaració Institucional sobre la llei d’Amnistia. Els comuns van votar contràriament a aquesta declaració en la qual ERC volia instar al govern espanyol a proposar una llei d’Amnistia pels encausats del procés. Des d’Esquerra han assegurat que el vot negatiu d’En Comú Podem els ha sorprès, tenint en compte que en aquesta mateixa proposta al Parlament, el seu partit es va abstenir. A més, lamenten no trobar-se amb els comuns “en la defensa de la llibertat a lluitar pel dret a l’autodeterminació i l’amnistia per facilitar que el conflicte català torni a la via política”.

Una declaració que no va prosperar pels vots en contra de Ciutadans i PSC, que en aquest últim cas no van sorprendre la formació independentista. Una altra declaració Institucional que tampoc es va aprovar és una de Ciutadans en la que rebutjaven la discriminació lingüística que asseguren pateix el castellà a Catalunya. El PSC va presentar una esmena a la totalitat que no va prosperar i finalment, els socialistes hi van votar en contra juntament amb En Comú Podem i la resta de formacions del consistori.

Informa: C.Sánchez