Tots els grups de l'Ajuntament fan front comú per reforçar l'Atenció Primària

Les formacions amb representació al consistori han aprovat una Declaració Institucional a petició de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i El Maresme

Front comú de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Mataró per demanar que es reforci l’Atenció Primària. La Junta de Portaveus va presentar i aprovar per unanimitat una Declaració institucional a petició de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i El Maresme juntament amb diverses Associacions Veïnals, per enfortir l’Atenció Primària de Salut i convertir-la en el cor del Sistema Sanitari Públic de Catalunya.  L’Ajuntament doncs demanarà que es “reverteixin les retallades dels últims anys en recursos humans” i que s’incrementin els recursos econòmics, materials i de personal per adaptar-se a la nova realitat sanitària.

Una altra de les peticions que es fa en aquesta declaració institucional és que es recuperi la visita presencial, deixant la consulta telemàtica o telefònica només per a aquelles qüestions que es poden resoldre per aquesta via. A més, es demana recuperar els professionals especialitzats en cada matèria com a referents de la salut dels ciutadans. D’altra banda també es demana poder establir mecanismes de participació ciutadana activa en el funcionament i la gestió de cada CAP.

La Declaració que han aprovat tots els grups també contempla sol·licitar que s’obrin de manera inmediata tots els CAPS i consultoris que s’han tancat, totalment o parcialment, durant la pandèmia. També que s’habilitin els espais i circuits segurs per evitar contagis i mesures de protecció per a tot el personal dels CAPS i els pacients. Totes les peticions es traslladaran a la Generalitat i organismes competents.

Informa: C.Sánchez